Versterk uw band met technisch onderwijs

Versterk uw band met technisch onderwijs

Programma 'Adopteer een lokaal' voor bedrijven

Uw eigen lokaal in de nieuwe Techniekvleugel van de afdeling Techniek & Samenleving. ROC de Leijgraaf biedt bedrijven de mogelijkheid in Veghel een lokaal te 'adopteren', als symbool voor de samenwerking met uw bedrijf. Voor ondernemers een kans om de relatie met het technisch onderwijs in de regio te verbeteren.

Uw bedrijf komt nadrukkelijk in beeld bij onze leerlingen; uw toekomstige werknemers. En u presenteert zich aan de buitenwereld als samenwerkingspartner van ROC de Leijgraaf. Via het programma 'Adopteer een lokaal' kunt u als werkgever ook input leveren om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt nog verder te verbeteren.

Waarom 'Adopteer een lokaal'?

De afdeling Techniek & Samenleving werkt al jaren samen met het technische bedrijfsleven in de regio Noordoost Brabant. Momenteel verbouwen we de Techniekvleugel van onze locatie de Muntelaar in Veghel tot een moderne en toekomstgerichte accommodatie voor techniekonderwijs (beoogde oplevering september 2014). Een goede aanleiding om de samenwerking met het bedrijfsleven nog eens extra aan te halen.

In de Techniekvleugel zijn allerlei disciplines te vinden; Metaaltechniek, Installatietechniek, Elektrotechniek, Middenkader engineering, Procestechniek, food & feed, ICT-opleidingen en Bouwkunde. Voor iedere discipline worden moderne en efficiënte praktijkruimtes, projectruimtes, practica- en theorieruimtes ingericht. Ook is er een Algemeen Leer Centrum (ALC).

De opbrengsten uit 'Adopteer een lokaal' worden besteed aan extra activiteiten naast het reguliere onderwijsprogramma voor onze leerlingen. Zodat ze nog beter voorbereid aan hun loopbaan kunnen beginnen.

Wat houdt het in?

Het programma 'Adopteer een lokaal' biedt een verregaande samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Er is op de arbeidsmarkt een grote vraag naar up-to-date technisch talent. Uw bedrijf en uw bedrijfsvisie komen via dit programma regelmatig onder de aandacht van onze leerlingen.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van de omvang van sponsoring gaan wij graag met u in gesprek om te komen tot een nog betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De hierdoor verbeterde win-win situatie zal zeker ten goede komen voor de opleiding van huidige en nieuwe leerlingen, uw toekomstige medewerkers. Als tegenprestatie bieden wij het gebruik van onze ruimtes en machines voor uw bedrijfsactiviteiten aan. U bent zichtbaar in de diverse publicatiemiddelen van De Leijgraaf en u wordt uitgenodigd bij voorlichtingsmomenten en bij het Open Huis.

ROC de Leijgraaf biedt u ook de mogelijkheid uw bedrijfsnaam te communiceren bij (vak)wedstrijden en demonstraties op regionaal, landelijk en internationaal niveau, zoals de Skills Masterswedstrijden en vakkanjers.

De exacte invulling van de samenwerking gebeurt in onderling overleg. Het kan van uw kant bijvoorbeeld in de vorm van materiaal- of materieelsponsoring. Of via structurele financiële steun die we gebruiken voor de aanschaf van machines. Werknemers uit uw bedrijf kunnen op onze afdeling ingezet worden als gastdocent of begeleider, of misschien ziet u mogelijkheden voor stages voor onze techniekdocenten en instructeurs. Ook gepensioneerden uit uw bedrijf kunnen binnen onze afdeling een rol spelen.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in het programma 'Adopteer een lokaal' dan kunt u contact opnemen met Edwin Brussen, directeur Techniek & Samenleving.

  • Telefonisch via directiesecretaresse Sylvia Hegmans, telefoon 088 017 78 83 of 06 10 23 29 27.
  • E-mail Edwin.brussen@leijgraaf.nl.
Deel deze pagina:

Kalender

  • 16

    jul

    Zomervakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws