Het Servicecenter Onderwijs is er voor jou bij (Leer)problemen

Het Servicecenter Onderwijs is er voor jou bij (Leer)problemen

Het kan gebeuren dat het even niet zo goed loopt op school. Als je een leerprobleem hebt, word je door je coach doorverwezen naar het Servicecenter Onderwijs (SCO). Het SCO helpt jou verder met begeleiding en trainingen. Als het nodig is kan het SCO je ook laten helpen door bijvoorbeeld maatschappelijk werk. 

Het Servicecenter Onderwijs (SCO) helpt je met bijvoorbeeld het verbeteren van je leer- en studievaardigheden. Je kunt er ook terecht voor hulp met Engels, Nederlands en rekenen; kortom als je moeite hebt met bepaalde lesstof en/of vaardigheden. Naast problemen met leren kan het ook voorkomen dat je met een ander probleem zit. Denk bijvoorbeeld aan faalangst of dyslexie. Of zit je met je beroepskeuze in je maag of is er sprake van een leer- of gedragsstoornis. Misschien is er iets anders aan de hand. Ook dan sta je er niet alleen voor.

Voor problemen thuis of op school en sociaal/psychologische problemen is er het zorgteam. Dat bestaat uit een zorgcoördinator en de schoolmaatschappelijk werker. Voor allochtone studenten, hun ouders en hun docenten is er een intercultureel consulent die kan begeleiden, adviseren en eventueel doorverwijzen. Je coach kan je aanmelden. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan training om je faalangst te verminderen? Of heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt? Dan word je doorverwezen naar Route-X Dit is een oriëntatietraject die jou helpt een nieuwe keuze te maken.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.