ROUTE-X; de weg naar een nieuwe studie - en loopbaankeuze!

ROUTE-X; de weg naar een nieuwe studie - en loopbaankeuze!

Route - X; de weg naar een nieuwe studie - en loopbaankeuze!

Onderwijs maak je samen, juist ook als jij even niet meer weet welke opleiding het beste bij je past. Je bent gestart met een beroepsopleiding bij ROC de Leijgraaf (BBL of BOL) soms blijkt, na verloop van tijd, dat dit niet de juiste opleiding voor jou is. Wat doe je dan?

Voor wie?

Je hebt weinig zicht op andere opleidingsmogelijkheden die er zijn of je weet niet welke opleiding bij je past en je talenten heb je nog niet allemaal ontdekt? Dan kan Route - X jou helpen te ontdekken wat bij je past! Je wordt bij Route - X begeleid door een coach en een team van docenten. Je volgt vakken zoals loopbaanleren, praktijklessen, Nederlands, rekenen, sport, themalessen en je doorloopt diverse projecten. Er is een vast lesrooster per week, waarbij je drie en een halve dag les hebt.

Werkwijze

Gedurende 8 weken ben jij in een groep van gemiddeld 8 tot 12 leerlingen bezig om je kwaliteiten, vaardigheden en interesses te onderzoeken. Dit doe je door middel van groepsopdrachten en individuele opdrachten. Je krijgt hierdoor een beeld van jezelf en van de opleidingen en beroepen die je aanspreken. 

Na deze 8 weken ga je 3 dagen per week een oriënterende stage lopen in de richting of aanverwante richting van je nieuwe studie - en loopbaankeuze. Je zoekt zelf, met ondersteuning van een Job-Hunter, naar een bedrijf of instelling waar jij stage zou willen lopen. Tijdens deze stage voer je verschillende opdrachten uit om meer te weten te komen van het bedrijf en de branche waarin je werkzaam bent. Je ervaart of de nieuw gekozen opleiding een passende keuze is voor jou.

Een halve dag per week kom je terug naar Route - X. Gedurende deze ochtend is er volop aandacht voor stagebegeleiding en heb je individuele coachingsgesprekken met je coach van Route - X. Daarnaast wordt er gewerkt aan de algemeen vormende vakken als Nederlands en rekenen.

Aanmelden

Het aanmelden bij Route - X kun je niet zelf doen. Dit verloopt altijd via je huidige coach van de beroepsopleiding van ROC de Leijgraaf. Jouw huidige coach doet een aanvraag voor jou bij Service Center Onderwijs (SCO). Via SCO word je uitgenodigd voor een gesprek om te bekijken of Route - X de best passende oplossing voor jou is op dat moment. Je krijgt, als alle gegevens zijn aangeleverd, een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met je nieuwe coach van Route - X. 

Instroommomenten schooljaar 2016-2017

Vanaf oktober start er maandelijks een nieuwe groep. Tussentijdse instroom in een (lopende) groep is niet mogelijk. 

Maandag 28 augustus 2017
Maandag 9 oktober 2017
Maandag 13 november 2017
Maandag 18 december 2017
Maandag 29 januari 2018
Maandag 12 maart 2018
Maandag 9 april 2018
Maandag 21 mei 2018
Maandag 11 juni 2018

Data voor de extra groepen worden later in het jaar bekend gemaakt. 

Voor meer informatie

(Ouders van) leerlingen van De Leijgraaf met vragen over Route-X kunnen terecht bij Rita van der Zanden, telefoon 088 017 80 30, of via email route-x@leijgraaf.nl.

Externen (vertegenwoordigers vmbo-scholen, havo, ed.) kunnen informeren bij Carlien van den Akker, telefoon 088 017 75 79 of via email carlien.akker@leijgraaf.nl.

 

Deel deze pagina:

Kalender

  • 16

    jul

    Zomervakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws