Inburgering

Inburgering

Bent u verplicht tot inburgeren of wilt u misschien zelf een inburgeringscursus doen? Dan bent u bij De Leijgraaf aan het juiste adres. De Leijgraaf verzorgt al jaren met veel succes inburgeringstrajecten.

Ons inburgeringstraject biedt:

  • Een persoonlijk plan van aanpak.
  • Een plan afgestemd op de persoonlijke mogelijkheden, niveau en de kennis.
  • Een manier van lesgeven waarmee u ook thuis aan de slag kan.
  • Een leerplein waar altijd een computer beschikbaar is.
  • Een eigen taalcoach.
  • Goede voorbereiding op het inburgeringsexamen.

Bij De Leijgraaf staat u centraal. Wij willen graag dat u zich prettig voelt en dat u bij ons tevreden aan uw inburgering kunt werken. Inburgeren via De Leijgraaf kan via een gewoon inburgeringstraject of via een staatsexamentraject. Benieuwd hoe een lesdag eruit ziet? Neemt u dan gerust een kijkje via deze link!

Persoonlijk traject

Gaat u een inburgeringstraject of een staatsexamen volgen, dan kunt u 3 dagdelen van 3 uur per week les volgen. In overleg zijn minder dagdelen bespreekbaar. Dit ligt aan uw niveau, aan uw mogelijkheden en welke opleidingen u misschien al eerder heeft gevolgd. Als het nodig is kunt u uw traject altijd nog verlengen. 

Bij de lessen gebruiken we moderne media en diverse online werkvormen. De Leijgraaf beschikt reeds jaren over het Keurmerk Blik op Werk dat DUO als voorwaarde stelt.

Wat en waar

U kunt op minimaal 4 momenten in het jaar starten met de cursus. Meestal duurt een inburgeringstraject 2 jaar. Het tarief is € 12,50 per uur. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een lening bij DUO. Als u een volledig traject volgt dan is eenmalig het examen gratis. Als uw taalniveau nog niet voldoende is om met de inburgering te beginnen, volgt u eerst een voortraject.

De inburgeringscursussen worden gegeven op onze locaties in Oss, Uden, Veghel of Cuijk (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Naast taallessen krijgt u ook een examentraining zodat u goed voorbereid aan het examen kunt deelnemen. Ook is het mogelijk aparte examentraining te volgen. Als u het Staatsexamentraject heeft afgerond, kunt u doorstromen naar het mbo onderwijs. 

Aanmelden?

U kunt zich direct aanmelden via de aanmeldbutton onderaan de pagina. Let op dat u bij stap 4 voor Loopbaancentrum kiest -> LBC Volwassenen. 

Wanneer u zich aanmeldt via 088 017 89 27 of mailto:sci@leijgraaf.nl dan zal u worden uitgenodigd voor een groepsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt u uitgebreid geïnformeerd over wat u kunt verwachten bij De Leijgraaf en zal worden bepaald in welke taalgroep u gaat starten, hoe lang uw traject gaat duren en wat de kosten zijn. Weten wanneer de groepsbijeenkomsten gepland zijn? Bekijk de data hier!

Heeft u nog vragen? Neem contact op!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ROC de Leijgraaf.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 89 27

Direct aanmelden

Weet u al welke cursus u wilt volgen? Dan kunt u zich al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Deel deze pagina:

Kalender

› Kalender

Blik op Werk
Hoe ziet een lesdag van een inburgeraar eruit?
Hoe ziet een lesdag van een inburgeraar eruit?

Nieuwsgierig?

› Neem hier een kijkje!

0/0

Nieuws

› Meer nieuws