Inburgeringslessen bij ROC de Leijgraaf

Inburgeringslessen bij ROC de Leijgraaf

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Dat horen we van iedere cursist die bij ons de inburgeringscursus volgt. Juist daarom is het zo belangrijk dat je plezier hebt in het leren. Het is belangrijk dat je er niet alleen voor staat, maar dat je het samen doet. Samen met je docent. En samen met de andere cursisten.

De docent is erg aardig en de groep is vriendelijk. We hebben tijdens de les veel lol.

Sophel tach, cursiste

 

Hieronder vertellen we over inburgeringslessen bij ROC de Leijgraaf. Deze informatie kun je in de folders ook lezen in andere talen:

Inburgeren via De Leijgraaf: persoonlijke aanpak
Iedere cursist is anders. Jij leert bijvoorbeeld sneller of minder snel dan iemand anders. Bij De Leijgraaf stemmen we de inburgeringscursus helemaal op jou af. Jij volgt de lessen op jouw niveau en in jouw tempo. Dat gebeurt als volgt:

 • Je krijgt een persoonlijk plan.
 • Je krijgt een eigen coach toegewezen.
 • Je kunt tijdens de les op school altijd gebruik maken van een computer.
 • Veel lesstof staat online, zodat je ook thuis kunt oefenen.
 • Wij volgen je ontwikkeling heel goed en werken samen naar je inburgeringsexamen toe. Je krijgt bijvoorbeeld een examentraining, zodat je goed voorbereid het examen ingaat.

Het is een fijne groep. Met mensen uit verschillende culturen. Zo leren we veel van elkaar.

Galina Lepeiko, cursiste

 

Hoe ziet de inburgeringscursus eruit?

Een inburgeringstraject duurt gemiddeld 2 jaar. In die 2 jaar ga je 3 dagdelen per week naar school. Elke les duurt 3 uur. Dat betekent dat je dus gemiddeld 9 uur per week les volgt. Let wel: dat is gemiddeld. Ligt je tempo wat lager of hoger, dan passen we jouw programma daar op aan. Huiswerk maken is een noodzakelijk onderdeel in jouw traject.

Wat heb ik nodig om met de inburgeringscursus mee te doen?
Het is belangrijk dat je al wat Nederlands kent. Daarom testen we je taalniveau voordat je aan de cursus begint. Beheers je de taal nog onvoldoende, dan begint jouw inburgeringscursus met extra taallessen. Zodra je op het gewenste niveau zit, stroom je door naar de reguliere lessen.

Wat kost de inburgeringscursus?
De cursus kost € 13,00 per uur. Heb je dat geld niet, dan helpen we je om een lening aan te vragen bij DUO. Als je slaagt, hoef je deze lening niet terug te betalen. We zijn er trots op dat de meeste van onze studenten slagen voor hun cursus.

Waar wordt de cursus gegeven?
Je kunt op verschillende plaatsen naar school: in Cuijk, Oss en Uden. De scholen liggen centraal in het dorp en zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je op verschillende manieren aanmelden:

Zodra we je aanmelding binnen hebben, krijg je een uitnodiging voor een bijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst leggen we je uit wat jij van De Leijgraaf mag verwachten en wat wij van jou verwachten. Tijdens die bijeenkomst kunnen we je ook vertellen in welke groep jij eventueel start, hoe lang je traject gaat duren en wat de kosten zijn. Je maakt een toets, waarmee we jouw leerbaarheid kunnen bepalen. Ook vul je een aanmeldformulier in, waarop je onder andere invult welk niveau je nu hebt en welk examen je wilt doen (inburgeringsexamen A2 of staatsexamen B1/B2). Je krijgt dan een trajectplan toegestuurd. Als je dit trajectplan ondertekend terugstuurt, heb je je definitief aangemeld.

Je werkt tijdens de lessen heel veel samen met de anderen. Dat is fijn. Want dan leer je veel sneller. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik straks slaag voor de cursus. - Omar Eddafir, cursist

Onderwijs met het Blik op Werk keurmerk

Blik op Werk wil dat alle inwoners van Nederland die willen en kunnen werken een eerlijke kans krijgen op gezond werk. Zij geven een Keurmerk aan organisaties die actief aan die doelstelling bijdragen. ROC De Leijgraaf heeft dat keurmerk al jaren. Dat betekent niet dat wij je een baan kunnen garanderen, maar wel dat wij je op een goede manier voorbereiden op je stap naar de arbeidsmarkt.

Heb je nog vragen?
Neem dan gerust contact op! Je mag bellen: 088 – 017 89 27, maar kunt ook een mailtje sturen naar inburgeren@leijgraaf.nl. Dan nemen wij snel contact met jou op.

 

Heeft u nog vragen? Neem contact op!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ROC de Leijgraaf.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 89 27

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

SoPhel Tach volgt onze lessen
SoPhel Tach volgt onze lessen

SaPhel vertelt haar verhaal.

› Lees hier

Galina Lepeiko volgt onze lessen
Galina Lepeiko volgt onze lessen

Galina vertelt haar verhaal.

› Lees hier

Jama Mohamed Sabriye volgt onze lessen
Jama Mohamed Sabriye volgt onze lessen

Jama vertelt zijn verhaal.

› Lees hier

Omar Eddafir volgt onze lessen
Omar Eddafir volgt onze lessen

Omar vertelt zijn verhaal.

› Lees hier

Hoe ziet je lesdag eruit?
Hoe ziet je lesdag eruit?

Foto's en verhalen uit Cuijk

› Neem een kijkje in Cuijk!

Blik op Werk
0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.