fbpx

Alternatieve stage: 300 kerstdiners maken voor arme gezinnen in Oss

Studenten die dit jaar door de coronacrisis geen stage hebben, maakten in december 300 kerstdiners voor Osse gezinnen die leven in armoede en lid zijn van Quiet.

“Ik vind het een super actie”, zegt een klant die haar kerstdiner komt ophalen. “Toch een extra lichtpuntje qua eten.” Rolf Asbroek van De Leijgraaf deelt de maaltijden uit: “We hebben net een dame hier gehad die huilde van geluk. De eerste kerstmaaltijd in drie jaar voor haar.” Het raakt Asbroek. “Ik krijg daar bijna zelf een traan van in m’n ogen.”

Normaal gesproken maken de leerlingen een volledig menu voor vier personen die komen dineren op hun school. Dit jaar geen gasten op school, maar 300 kerstdiners voor gezinnen uit Oss die leven in armoede die ze kunnen afhalen. Het is een samenwerkingsproject tussen ROC De Leijgraaf en Quiet Oss. “Je weet dat die mensen met kerst de luxe die wij vaak hebben, zich niet kunnen veroorloven”, zegt Alex van der Heijden van Quiet Oss.

Veel leerlingen hebben door de coronacrisis geen stage, omdat bedrijven gesloten zijn. Dit project biedt dan ook uitkomst om alsnog praktijkervaring op te doen. “Anders had ik thuis gezeten, dus vind ik het ook leuk om hier met klasgenoten te staan.” Docent Koken, Stefan Hoeijmakers, geniet: “Je bent met leerlingen bezig die voor het vak bezig zijn. En daarnaast ben je ook voor de medemens bezig.”

bron: https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/300-kerstdiners-maken-voor-arme-gezinnen-in-oss-alternatieve-stage-voor-roc-leerlingen

Filter

0
088-0170000