‘De studenten runnen onze school als een bedrijf’

“Sinds dit jaar runnen we onze school als een bedrijf. Hier maken de studenten drie dagen per week kennis met de praktijk. Zo onderhouden onze Travel-studenten een reisbureau, organiseren MOH-studenten (Manager Ondernemer Horeca) excursies en studiereizen, en verzorgen onze studentkoks heerlijke lunches en diners. Ook werken we samen met bedrijven in de regio. Een mooi voorbeeld is Hotel Van der Valk. We onderzoeken samen of we hotelgasten bij ons kunnen onderbrengen, bijvoorbeeld als alle vergaderzalen vol zijn. En hoe mooi is het dat je als horecastudent het proces van wijn maken met eigen ogen kunt zien in een wijngaard van de hotelketen?”

Lisette van de Wijgert, onderwijsmanager Horeca, Toerisme & Food

Cases

“Mijn opleiding is heel praktijkgericht. Ik sta dus regelmatig in het laboratorium om allerlei proefjes uit te voeren. Compleet met lange witte jas en een lab-bril. Precies zoals je altijd in boeken of op tv ziet.”

Bekijk deze case

“Vanuit het vrijwilligersproject LeijThuis ga ik een aantal keer per week op bezoek bij een oudere dame. Dan maken we samen een wandeling, drinken we koffie of doen we boodschappen. Daar maak ik haar zo ontzettend blij mee. En het voelt voor mij ook super!”

Bekijk deze case

Wat wil je met je leven als je pakweg zeventien jaar jong bent? Leijgraaf Lift hielp Iris Verzijl (Medewerker Marketing & Communicatie + Vakman Ondernemer, beiden bol 4) om daar achter te komen. Helemaal precies weet ze het nog altijd niet, maar ze leerde wel iets anders. En daar heeft ze haar hele leven profijt van.

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000