‘De studenten runnen onze school als een bedrijf’

“Sinds dit jaar runnen we onze school als een bedrijf. Hier maken de studenten drie dagen per week kennis met de praktijk. Zo onderhouden onze Travel-studenten een reisbureau, organiseren MOH-studenten (Manager Ondernemer Horeca) excursies en studiereizen, en verzorgen onze studentkoks heerlijke lunches en diners. Ook werken we samen met bedrijven in de regio. Een mooi voorbeeld is Hotel Van der Valk. We onderzoeken samen of we hotelgasten bij ons kunnen onderbrengen, bijvoorbeeld als alle vergaderzalen vol zijn. En hoe mooi is het dat je als horecastudent het proces van wijn maken met eigen ogen kunt zien in een wijngaard van de hotelketen?”

Lisette van de Wijgert, onderwijsmanager Horeca, Toerisme & Food

Cases

“Als je bij ons stageloopt, maak je kennis met alle onderdelen van het horecavak. Met 150 hotelkamers, 11 zalen en zo’n 400 restaurantgasten per dag ontdek je op een geweldige manier wat er allemaal komt kijken bij een groot horecabedrijf.”

Bekijk deze case

“Eén dag in de week gaan onze begeleiders met een aantal cliënten naar De Leijgraaf. Dat zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking. In het Leijhuis houden ze zich bezig met activiteiten die aansluiten bij hun interesses, zoals koken, creatieve activiteiten en klusjes binnen de school. De studenten helpen ons daarbij. Het is heel mooi […]

Bekijk deze case

Aanvankelijk wilde Maurice van Rossem (Junior Accountmanager, bol 4) fysiotherapeut of sportleraar worden. Maar inmiddels heeft hij zijn vizier op het bedrijfsleven gericht. Zijn plan: eerst ervaring opdoen als junior accountmanager, daarna doorgroeien tot accountmanager, om tot slot commercieel manager te worden.

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000