‘De studenten runnen onze school als een bedrijf’

“Sinds dit jaar runnen we onze school als een bedrijf. Hier maken de studenten drie dagen per week kennis met de praktijk. Zo onderhouden onze Travel-studenten een reisbureau, organiseren MOH-studenten (Manager Ondernemer Horeca) excursies en studiereizen, en verzorgen onze studentkoks heerlijke lunches en diners. Ook werken we samen met bedrijven in de regio. Een mooi voorbeeld is Hotel Van der Valk. We onderzoeken samen of we hotelgasten bij ons kunnen onderbrengen, bijvoorbeeld als alle vergaderzalen vol zijn. En hoe mooi is het dat je als horecastudent het proces van wijn maken met eigen ogen kunt zien in een wijngaard van de hotelketen?”

Lisette van de Wijgert, onderwijsmanager Horeca, Toerisme & Food

Cases

“Onze docenten zeggen vaak: ‘Maak maar fouten, want daar leer je van.’ Waar kan dat nou beter dan in de praktijk? Natuurlijk is het spannend om met echte gasten te werken, of bij echte bedrijven. Maar je groeit er heel snel in. Zelf heb ik met andere studenten de Leijgraaf FoodTour georganiseerd en daarbij samengewerkt […]

Bekijk deze case

“Als je bij ons stageloopt, maak je kennis met alle onderdelen van het horecavak. Met 150 hotelkamers, 11 zalen en zo’n 400 restaurantgasten per dag ontdek je op een geweldige manier wat er allemaal komt kijken bij een groot horecabedrijf.”

Bekijk deze case

“Toen ik van de middelbare school kwam, was ik nog helemaal blanco… Wel wist ik dat ik iets met gastvrijheid en lekker eten en drinken wilde gaan doen. Daarom heb ik gekozen voor een Horeca & Toerisme-opleiding op De Leijgraaf. Tijdens die opleiding (niveau 4) heb ik veel geleerd. De theorie ontdekte ik grotendeels op […]

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000