‘De studenten runnen onze school als een bedrijf’

“Sinds dit jaar runnen we onze school als een bedrijf. Hier maken de studenten drie dagen per week kennis met de praktijk. Zo onderhouden onze Travel-studenten een reisbureau, organiseren MOH-studenten (Manager Ondernemer Horeca) excursies en studiereizen, en verzorgen onze studentkoks heerlijke lunches en diners. Ook werken we samen met bedrijven in de regio. Een mooi voorbeeld is Hotel Van der Valk. We onderzoeken samen of we hotelgasten bij ons kunnen onderbrengen, bijvoorbeeld als alle vergaderzalen vol zijn. En hoe mooi is het dat je als horecastudent het proces van wijn maken met eigen ogen kunt zien in een wijngaard van de hotelketen?”

Lisette van de Wijgert, onderwijsmanager Horeca, Toerisme & Food

Cases

“Het allerleukste wat ik heb gedaan op school? Dat was het organiseren van een LAN-party: een game-evenement voor studenten. We hebben alles van begin af aan opgezet en geregeld: het netwerk en de computers, maar ook de uitnodiging. Een megaklus, maar wel een toffe ervaring!”

Bekijk deze case

“In het Leijhuis organiseren we activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking. In het begin was dat best lastig, want daar komt stiekem heel wat bij kijken. Bovendien weet je nog niet precies hoe je het beste met deze mensen kunt omgaan. Maar als je gewoon begint, ontdek je dat vanzelf. En het doet […]

Bekijk deze case

“Ken je de Food Tour Cuijk? Dat is een event dat we vorig jaar met onze klas van begin tot eind hebben geregeld. In totaal waren er meer dan duizend bezoekers en er werkten ruim dertig culinaire ondernemers mee. In en bij hun kraampjes konden bezoekers allerlei lekkers proeven en beleven.”

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000