fbpx

Gratis maaltijd door sterke regionale samenwerking

Verschillende partijen gaan een gratis maaltijd verzorgen voor Ossenaren die het in deze tijd extra kunnen gebruiken. Onder het project ‘Food for Thought’ verenigen regionale partijen zich en zetten zij zich in voor deze groep inwoners.

Dit initiatief komt uit de koker van wijkwerker Alex van der Heijden en Rolf Asbroek van De Leijgraaf. Zij zochten gezamenlijk de verbinding met verschillende Osse partijen zoals Quiet Oss en Ons Welzijn. Ook werd Carin van der Wijst van Jumbo Van Bergen Oss benaderd en na het horen van de plannen sloten zij direct aan als hoofdsponsor. “Samen sta je immers sterker”, aldus Carin van der Wijst.

Food for Thought

Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om in de komende maanden op zes verschillende data bij zes verschillende wijkcentra gratis maaltijden uit te serveren. Horecastudenten van De Leijgraaf zijn in hun lessen volop bezig met de voorbereidingen. “Onze studenten food-specialist bedenken per wijkcentrum één foodconcept en bereiden dit vervolgens helemaal voor, van het bedenken van het menu tot de inkoop, kostprijsberekening én de promotie. Op zes verschillende dagen rijden de studenten met onze foodtruck vervolgens naar de wijkcentra om daar de gratis maaltijden uit te delen”, aldus Rolf Asbroek, projectleider bij De Leijgraaf. Hij vervolgt: “Als klapper op de vuurpijl wordt er op donderdag 10 juni in vijf verschillende wijkcentra tegelijkertijd een lunch georganiseerd. Om je vingers bij af te likken!”

Alternatieve stageopdracht

Voor de horeca-studenten van De Leijgraaf is het project ‘Food for Thought’ een uitkomst. Naast dat zij maatschappelijk betrokken zijn en Ossenaren een gratis maaltijd mogen aanbieden, helpt het hen zelf ook. “Horecastages zijn in deze tijd vanzelfsprekend lastiger te vinden. Dit project is dus écht een win-winsituatie. Onze studenten bieden samen met de partners gratis maaltijden aan diégene die het kunnen gebruiken en tegelijkertijd lopen ze zelf stage waardoor studievertraging beperkt wordt”, aldus Rolf Asbroek.

Wanneer?

De gratis maaltijden worden in verband met het coronavirus in tijdvakken uitgereikt op verschillende data en locaties. Geïnteresseerden voor een gratis maaltijd kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar quiet@oss.nl, zij ontvangen dan een bevestigingsbericht met daarin het tijdvak.

  • Donderdag 1 april: Wijkcentrum Ruwaard de Haard
  • Dinsdag 20 april: Wijkcentrum Ussen De Hille
  • Maandag 26 april: Wijkcentrum centrum Meteoor
  • Dinsdag 18 mei: Wijkcentrum centrum De Binnenstad
  • Dinsdag 1 juni: Wijkcentrum Schadewijk
  • Donderdag 10 juni van 12.00 tot 14.00 uur: lunch in alle wijkcentra hierboven
  • Dinsdag 15 juni: Talentcentrum Ons Welzijn

Leijgraaf Connect

Dit project is opgezet met behulp van Leijgraaf Connect. Ben je benieuwd of Leijgraaf Connect iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Rolf Asbroek via 06-41390893 (regio Oss en Cuijk) of Jim Broeren via 06-13792887 (regio Meierijstad). 

Publicaties

Dtv Nieuws – Horecastudenten delen gratis maaltijden uit aan kwetsbare Ossenaren vanuit een foodtruck

Filter

0
088-0170000