fbpx

“Ik wist wat me te wachten stond als ondernemer”

Demi Akkermans volgde de Leijgraaf-opleiding Manager Retail. Nu heeft ze een succesvolle modezaak in Oss mét een goedlopende webshop. Dankbaar kijkt ze terug op haar schooltijd. Die heeft haar naar eigen zeggen namelijk op alle vlakken klaargestoomd voor het ‘echte’ werk. “Ondernemerschap komt vooral neer op een flinke portie lef. Dus ik zou zeggen: gewoon doen!”

Voor Demi was het duidelijk: ze wilde een eigen winkel. De opleiding Manager Retail (die toen nog ‘Ondernemer – niveau 4’ heette) was haar dus op het lijf geschreven. Vooral de combinatie van commerciële en creatieve vakken sprak haar aan, legt ze uit. “De mooiste herinneringen heb ik aan het vak ‘commerciële presentatie’ van docente Hannah Siepman. Daar kon ik mezelf echt uitleven. Met als verrassend resultaat dat ik twee keer won bij de landelijke etaleerwedstrijd van Skills Heroes en zelfs gevraagd werd voor de Europese editie.”

Vallen en weer opstaan

Hannah Siepman vertelt: “Demi was een model-leerling. Heel gedreven en een enorme doorzetter. Iemand die graag een uitdaging aan gaat.” Het verbaasde haar dan ook niet dat Demi de Skills Heroes won. “Ze was toen al heel ondernemend en kon goed commercieel denken. Maar wat misschien wel het belangrijkste is: ze beet zich vast in haar opdracht, durfde dingen te proberen en was niet bang om fouten te maken. Dat moet je ook kunnen als je wil ondernemen: vallen en weer opstaan.”

[Streamer]

“Vallen en weer opstaan, dat moet je kunnen als ondernemer”

Ondernemingsplan

Er waren vakken die Demi lastiger vond. Personeelsmanagement bijvoorbeeld. Of bedrijfseconomie. “Dat vond ik destijds taaie kost. Maar je weet ook: het hoort er bij. Nu ben ik juist heel blij met alles wat we toen hebben behandeld. Zo moesten we bij bedrijfseconomie al eens een ondernemingsplan schrijven. Dat heeft me een vliegende start bezorgd bij mijn start. Ik wist wat me te wachten stond.”

Lef

Al tijdens haar studie startte Demi haar online onderneming. “Ik had al heel lang een idee in mijn hoofd voor een webshop met sierraden en kleding die ik zelf leuk vind. In mijn laatste jaar op school heb ik toen tegen mezelf gezegd: ga het gewoon maar eens doen! Als echte ondernemer moet je dat lef ook hebben, vind ik. Als iets minder goed uitpakt, kun je altijd nog bijsturen.”

Haar webshop DivaThingsNL werd meteen een succes. Daardoor ontstond bij Demi de wens voor een fysieke winkel. “Meiden in Oss willen vaak iets nieuws. Hoe fijn is het dat je dan gewoon in je eigen woonplaats kunt slagen?” Het allerleukste aan een eigen zaak vindt Demi dat ze eigen baas is. Ze kan het echt op haar manier doen. En kennelijk is ze daar goed in, want in korte tijd bouwde ze een flinke vaste klantenkring op. “Klanten waarderen het als je enthousiast en servicegericht bent”, verklaart Demi haar succes. “Dan komen ze vanzelf bij je terug. Uiteindelijk is dat zelfs mijn redding in deze coronatijd. Mensen blijven me mijn business gunnen.”

Filter

0
088-0170000