fbpx

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in het onderwijs.

Talentontwikkeling volgens docent Sanne van Uden:

“Talenten, kwaliteiten, competenties, vaardigheden en dingen doen waar je blij van wordt. Het heeft veel gemeen met elkaar. Vaak krijg je meer energie als je dingen doet waar je blij van wordt en meestal is dat ook je talent. Klinkt logisch.

Als ik aan mijn studenten van De Leijgraaf vraag waar hun talenten liggen, dan blijft het echter akelig stil. Er is zelfonderzoek nodig.

Daarom hebben we gisteren de studenten onder andere een talententest laten doen. Ogen werden geopend en monden vielen open van verbazing. Dat is blijkbaar een andere manier van kijken naar zichzelf.

Vervolgens hebben de studenten workshops gevolgd, die begeleid werden door jongeren van Maatschappelijke ervaringstijd MET/Maatschappelijkediensttijd MDT (#doemeemeteenmdt), onder begeleiding van Judith Oltmans-de Jong. Dat hebben we gedaan bij het Honk, Oss. Eenmaal daar hebben ze het gesprek over talenten verder voortgezet, om de diepere laag te doorgronden.

Aan het einde van deze les hebben we geëvalueerd. Iedere student kon ten minste 1 talent over zichzelf benoemen waar ze deze dag achter zijn gekomen.
Sommige studenten gaan zich verder ontwikkelen en deelnemen aan een project MET/MDT. Daar gaan ze hun talenten verder inzetten en ontwikkelen om ook iemand anders weer te helpen.

Iedereen ging met een glimlach naar huis. Hier gaat het wat mij betreft om: verbinding met jezelf en elkaar. Dan kun je beter worden in waar je goed in bent.”

Filter

0
088-0170000