Arbeidsmarktperspectief

Arbeidsmarktperspectief

Veel leerlingen en hun ouders vragen zich terecht af wat de kans op werk is voor een bepaald beroep. Het antwoord op die vraag kan de uiteindelijke keuze voor een opleiding beïnvloeden. Zeker in economisch onzekere tijden willen leerlingen en ouders weten dat er na een opleiding kans is op een baan.

Internet biedt diverse onderzoeken en websites die inzicht proberen te geven in de arbeidsmarkt van nu en de toekomst. Dat inzicht is altijd een inschatting: er zijn veel factoren van invloed en de ontwikkelingen gaan soms erg snel. Goed om te weten is dat sommige (niveau 4-)opleidingen meer gericht zijn op doorstroom naar het hbo (loopbaanperspectief) dan op de arbeidsmarkt.

De Leijgraaf biedt geen pretopleidingen aan. Wij hebben alleen opleidingen die aansluiten op de vraag van werkgevers uit de regio. Onze opleidingen zijn voor een groot deel samengesteld met bedrijven en instellingen uit Noordoost Brabant. Dat biedt leerlingen geen garantie op een baan, maar het vergroot wel de kans op het vinden van een passende baan.

Voor de laatste informatie over kansen op de arbeidsmarkt voor mbo-studenten, is er de site www.kansopwerk.nl. Op de site wordt het arbeidsmarktperspectief per beroep en per regio weergegeven.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws