Contactpersonen voor decanen

Contactpersonen voor decanen

Informatie en advies geven over studiemogelijkheden, het beantwoorden van vragen over studiefinanciering, een luisterend oor zijn bij persoonlijke problemen. Als decaan of adviseur wordt er nogal wat van je verwacht. ROC de Leijgraaf helpt je graag bij het vinden van de nodige informatie. Goed studieadvies is immers goud waard.

ROC de Leijgraaf wil toekomstige studenten zo goed mogelijk voorlichten over het opleidingsaanbod. Welke eisen stelt De Leijgraaf aan studiecapaciteiten en beroepshouding, manier van werken, de verhouding school - beroepspraktijk en de doorstroommogelijkheden?

Dit doen we door:

 • Deel te nemen aan door jullie georganiseerde informatie- en beroepenmarkten.
 • In te gaan op individuele verzoeken om in klassen of in combinaties van klassen voorlichting te geven.
 • Ieder jaar een decanendag te organiseren.
 • In overleg afspraken te maken voor het bijwonen van een gastles, een rondleiding of een infoactiviteit.
 • Het jaarlijks organiseren van een open huis en meerdere info avonden.
 • De mogelijkheid een dag mee te lopen.

Het aanmelden bij De Leijgraaf als student

 1. Studenten kunnen zich aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Hiervoor is het BSN nummer nodig. Studenten kunnen ook inloggen via DIGID.
 2. Nadat het aanmeldformulier is ingevuld ontvangt de student op het e-mailadres dat is ingevuld een bevestiging van de aanmelding. We vragen de student om het eigen e-mailadres in te vullen, en niet het e-mailadres van de ouders.
 3. Vervolgens ontvangt de student een bericht via het opgegeven e-mailadres dat hij of zij  bij De Leijgraaf is geplaatst. Ze krijgen direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat het kennismakingsgesprek plaatsvindt.
 4. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met de student kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om het einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of er extra ondersteuning of begeleiding nodig is om de kansen op succes te vergroten. We vragen de student om het laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van het kennismakingsgesprek ontvang de student een bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvangen ze een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (is de student 18 jaar of ouder, dan ontvangt hij of zij deze zaken via de mail en kan de onderwijsovereenkomst digitaal worden ondertekend).
 5. Rond juni van dit schooljaar ontvangt de student een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met zijn of haar nieuwe klas, de coach en de opleiding. We vragen de student dan een kopie mee te brengen van het behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht de student zich voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvangt hij of zij de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil de student niet online aanmelden? Dan kan hij of zij ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Inschrijf avonden.

Advies nodig?

Dan staan voor je klaar, neem dan contact op met: 
Iris Franken (iris.franken@leijgraaf.nl, 088 017 7103 of 06 46133273)

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.