Arbeidsmarktperspectief

Arbeidsmarktperspectief

U vraagt zich ongetwijfeld af wat de kans op werk is voor een bepaald beroep. Terecht. Het antwoord op die vraag kan de uiteindelijke keuze voor een opleiding beïnvloeden. Zeker in economisch onzekere tijden wil uw kind - net als u - weten dat er na de opleiding een goede kans op werk is.

Op internet vindt u diverse onderzoeken en websites die inzicht proberen te geven in de arbeidsmarkt van nu en de toekomst. Dat inzicht is altijd een inschatting: er zijn veel factoren van invloed en de ontwikkelingen gaan soms erg snel.

Bij De Leijgraaf bieden we geen pretopleidingen aan. Wij hebben alleen opleidingen die aansluiten op de vraag van werkgevers uit de regio. Onze opleidingen zijn voor een groot deel samengesteld met bedrijven en instellingen uit Noordoost Brabant. Dat biedt uw kind geen garantie op een baan, maar het vergroot wel de kans op het vinden van een passende baan.

Voor de laatste informatie over kansen op de arbeidsmarkt voor mbo-studenten, is er de site www.kansopwerk.nl. Op de site wordt het arbeidsmarktperspectief per beroep en per regio weergegeven.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.