Leermiddelen en kosten

Leermiddelen en kosten

Leermiddelen en wettelijke schoolkosten zijn kosten voor boeken, (digitale) licenties, laptop en andere leermiddelen. Ook kan er voor de opleiding van uw kind sprake zijn van niet-opleidingsgebonden schoolkosten zoals bijdragen voor de introductie, excursies, (buitenlandse) reizen, huur van een kluisje, enzovoorts. Niet-opleidingsgebonden schoolkosten zijn altijd op vrijwillige basis.

Wettelijk cursusgeld, lesgeld en studiefinanciering

De hoogte van het wettelijk cursusgeld voor bbl-opleidingen wordt per schooljaar vastgesteld door het Ministerie van OCW. Wettelijk cursusgeld geldt alleen als uw kind op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder is en een deeltijdopleiding volgt. Informatie over de actuele hoogte hiervan, wanneer cursusgeld verplicht is, welke regels er zijn ten aanzien van vermindering, vrijstelling of teruggave vindt u op overheid.nl > tabblad 'overheidsinformatie' > Uitvoeringsbesluit Les- en cursusgeldwet 2000. Informatie over lesgeld voor bol-opleidingen, studiefinanciering en tegemoetkomingsregelingen in de studiekosten vindt u op www.duo.nl. Meer informatie over het lesgeld vindt u op deze website ook bij elke opleiding.

Eigen laptop

Ons onderwijsprogramma is in veel gevallen zo ingericht dat leerlingen niet meer zonder laptop kunnen. Niet alle opleidingen werken met laptops. Raadpleeg de leermiddelenlijst of informeer bij de coach om hierover duidelijkheid te krijgen.

Leermiddelen

Studers.nl is leverancier van schoolboeken, digitale leermiddelen e.d. voor De Leijgraaf. Je kunt je leermiddelen bestellen via www.studers.nl, daar kun je ook zien wat dat kost. Op de site kies je 'bestel je mbo-pakket', daarna volg je de stappen. Voor al je vragen over het bestellen via de leermiddelenlijsten van Studers kun je terecht bij de klantenservice van Studers. Deze is bereikbaar via www.studers.nl of 088-20 30 330.

Deel deze pagina:

Kalender

  • 16

    jul

    Zomervakantie

› Kalender

Schoolboeken
0/0

Nieuws

› Meer nieuws