Leermiddelen en kosten

Leermiddelen en kosten

Leermiddelen en wettelijke schoolkosten zijn kosten voor boeken, (digitale) licenties, laptop en andere leermiddelen. Ook kan er voor de opleiding van uw kind sprake zijn van niet-opleidingsgebonden schoolkosten zoals bijdragen voor de introductie, excursies, (buitenlandse) reizen, huur van een kluisje, enzovoorts. Niet-opleidingsgebonden schoolkosten zijn altijd op vrijwillige basis.

Wettelijk cursusgeld, lesgeld en studiefinanciering

De hoogte van het wettelijk cursusgeld voor bbl-opleidingen wordt per schooljaar vastgesteld door het Ministerie van OCW. Wettelijk cursusgeld geldt alleen als uw kind op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder is en een deeltijdopleiding volgt. Informatie over de actuele hoogte hiervan, wanneer cursusgeld verplicht is, welke regels er zijn ten aanzien van vermindering, vrijstelling of teruggave vindt u op overheid.nl > tabblad 'overheidsinformatie' > Uitvoeringsbesluit Les- en cursusgeldwet 2000. Informatie over lesgeld voor bol-opleidingen, studiefinanciering en tegemoetkomingsregelingen in de studiekosten vindt u op www.duo.nl. Meer informatie over het lesgeld vindt u op deze website ook bij elke opleiding.

Eigen laptop

Ons onderwijsprogramma is in veel gevallen zo ingericht dat leerlingen niet meer zonder laptop kunnen. Niet alle opleidingen werken met laptops. Raadpleeg de leermiddelenlijst of informeer bij de coach om hierover duidelijkheid te krijgen.

Leermiddelen

Maxies.nl is voor De Leijgraaf de leverancier van schoolboeken, digitale leermiddelen e.d. Maxies.nl is de bestelsite van de Lisette Werter Groep.

De leermiddelen bestel je door in te loggen op 'Mijn Leijgraaf' via https://mijn.leijgraaf.nl en daarna volg je de stappen. Voor al je vragen over het bestellen van leermiddelen kun je terecht bij het informatiecentrum van de Lisette Werter Groep bereikbaar via info@.lisettewertergroep.nl of 040 – 23 59 009 . Ook kun je je bestelling volgen via de app van de Lisette Werter Groep en via je account bij www.maxies.nl. Meer informatie vind je hier

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

Schoolboeken
0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.