VAVO

VAVO

Wil je toch nog graag je vmbo-t of havo diploma halen of misschien alleen enkele certificaten? Ben je net niet geslaagd voor je vmbo-t of havo? Of wil je juist verder in je opleiding of werk? Houd je van een persoonlijke aanpak en een vriendelijke sfeer in een kleinschalige omgeving? Dan is het VAVO in Oss iets voor jou. Op het VAVO bieden wij verschillende mogelijkheden en trajecten die jou op weg helpen naar je toekomstige opleiding. 

Trajecten

 Vmbo -t
 Havo
 Certificaten
 Profiel verbeteren/verbreden
 MBO doorstroom met maximaal 2 vmbo-t/havo vakken
 Doorstroom MBO - HBO
 Voorbereiding 21+ toets HBO

Informatie

 Vakkenpakket
 Rutte-regeling
 Plaats & Kosten
 Contact
 Aanmelden/intake

VAVO, voor wie?

VAVO betekent Voortgezet Algemeen Volwassen Onderwijs, maar is bedoeld voor iedereen die wil leren. Of je nu jong bent of oud je kunt bij ons terecht als je je vmbo-t of havo-diploma wilt halen. Misschien kom je rechtstreeks van school, of misschien ben je er juist enkele jaren tussenuit geweest of werk je al maar wil je meer.

Behalve het behalen van een diploma biedt het VAVO in Oss je de mogelijkheid certificaten te behalen of een combinatie met het MBO te maken. Als je al werkt kun je naast je werk verder studeren. Voldoe je net niet aan de toelatingseisen van je gewenste vervolgopleiding; op het VAVO bieden we je de mogelijkheid de benodigde certificaten te behalen. 

Wat heb je nodig?

Om op het VAVO een goede kans te maken, heb je de geschikte vooropleiding nodig. Behalve vooropleiding zijn vooral inzet, motivatie en discipline belangrijke succesfactoren.

Het VAVO is een traject van 1 jaar waarin je voor elk vak dat je volgt 1,5 uur per week les volgt. Het gaat hier om de bovenbouwstof van vmbo-t of havo. Meestal is dat de stof die op een reguliere school in de laatste 2 jaar wordt behandeld. Dat betekent een pittig programma, waarin veel van je zelfstandigheid wordt verwacht. Om de 8 weken zijn er examens en in mei neem je deel aan het Centraal Eindexamen. Voor elk vak afzonderlijk kun je zo een certificaat behalen als je dit vak afsluit met een 6 of hoger. alle vakken samen leiden tot een diploma. Ook is er de mogelijkheid om vakken te combineren met eerder behaalde certificaten op de VO-school of via het staatsexamen. 

 Meer informatie

 

 

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.