Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden (EB)

In de opleiding BKB/EB leert u boekhouden vanaf de basis.

Omschrijving

In de opleiding BKB/EB leert u boekhouden vanaf de basis. U maakt kennis met de beginselen van het boekhouden en u bent in staat na de opleiding de boekhouding van een kleine onderneming of stichting te verzorgen. Het diploma is een uitstekende basis voor iedereen die in een administratieve functie een deel van de boekhouding wil verzorgen zoals bijvoorbeeld de debiteurenadministratie. Tevens is de opleiding aan te bevelen als opstap naar Praktijkdiploma boekhouden.

Doel(en)

De cursus is een zelfstandige opleiding waarna u in staat bent een eenvoudige geautomatiseerde boekhouding te voeren of een ondersteunende functie te bekleden op een boekhoudafdeling. Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden (EB) leidt op voor het officieel erkende diploma.

Inhoud

De cursus besteedt aandacht aan de volgende onderdelen;

  • Samenstellen van dagboeken en grootboekrekeningen
  • Het journaliseren van financiële feiten ten aanzien van duurzame productiemiddelen, inkopen en verkopen
  • Het journaliseren van mutaties ten aanzien van liquide middelen, eigen vermogen en vreemd vermogen
  • Het opstellen van een balans en verlies – en winstrekening, grootboeken en subgrootboeken

Gewenste vooropleiding

Er is geen speciale vooropleiding vereist, maar een vooropleiding op lbo, mavo of vmbo is wenselijk. Het niveau van de opleiding is MBO3.

Studiebelasting/Lestijden

Naast 28 lesavonden is er een studiebelasting van circa 3 uur per week. De lestijden zijn van 18:45 – 20:00 uur op onze leslocatie Muntelaar 10 te Veghel.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 350,- exclusief boekengeld. Indicatie boekengeld is € 40,-.

Diploma/Certificaat

Het landelijk examen BKB/EB wordt afgenomen door de Associate voor Examinering in een 2 uur durend online examen, in diverse plaatsen in Nederland. U ontvangt bij voldoende resultaat een officieel erkend diploma. U dient zelf te zorgen voor aanmelding en tijdige betaling van het examengeld. www.associatie.nl. 

Vervolgopleiding

De opleiding Basiskennis calculatie (BKC) is een logisch vervolg op Basiskennis boekhouden/Elementair boekhouden. Heeft u beide opleidingen afgerond dan ontvangt u het diploma Financial Assistent van de Associatie voor Examinering. De opleidingen BKB/EB en BKC zijn een goede voorbereiding op de opleiding Praktijkdiploma boekhouden.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze training? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 088 017 7180 of door een mail te sturen naar bedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl. Wij helpen u graag verder!

Aanmelden

Heeft u interesse in een training van De Leijgraaf? Meld u dan aan via het formulier hieronder.

Filter

0
088-0170000