Basiskennis calculatie (BKC)

In de opleiding leert u alle basistechnieken van calculeren die u direct kunt toepassen bij het boekhouden.

Omschrijving

In de opleiding leert u alle basisrekentechnieken van calculeren die u direct kunt toepassen bij het boekhouden.

Doel(en)

Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig alle basisrekentechnieken, calculaties en berekeningen toe te passen in uw dagelijks werk op de (financiële) administratie. Basiskennis calculatie (BKC) leidt op voor het officieel erkende diploma en is tevens een opstap naar de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB).

Doelgroep

Basiskennis calculatie is bestemd voor mensen met een (financieel) administratieve functie, die zijn rekenvaardigheid wil vergroten.

Inhoud

  • Elementaire berekeningen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, procenten, promillen.
  • Kostprijs – en verkoopberekeningen binnen een handelsonderneming en dienstverlenende onderneming; constante en variabele kosten, integrale fabricagekostprijs, verkoopresultaat.
  • Statistiek: toepassen van tabellen en grafieken, berekeningen van indexcijfers.
  • De kennis omtrent; handel, koop en verkoop en schade – en sommenverzekeringen.

Gewenste vooropleiding

Er is geen voorkennis nodig. Een vooropleiding op lbo, mavo of vmbo is wel wenselijk. Het niveau van de opleiding is mbo3.

Studiebelasting/lestijden

Naast 28 lesavonden is er een studiebelasting van circa 3 uur per week. De lestijden zijn van 20:15 – 21:15 uur op onze leslocatie Muntelaar 10 te Veghel.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 350,- exclusief boekengeld. Indicatie boekengeld € 40,-.

Diploma/certificaat

Het landelijk examen BKC wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering in een 1,5 uur durend online examen, in diverse plaatsen in Nederland. U ontvangt bij voldoende resultaat een officieel erkend diploma. U dient zelf zorg te dragen voor aanmelding en tijdige betaling van het examengeld. www.associatie.nl. 

Vervolgopleiding

De opleiding Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden (EB) is een logisch vervolg op Basiskennis calculatie (BC). Heeft u beide opleidingen afgerond dan ontvangt u het diploma Financial Assistant van de Associatie voor Examinering. De opleidingen BKB/EB en BKC samen zijn een goede voorbereiding op de opleiding Praktijkdiploma boekhouden.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze training? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 088 017 7180 of door een mail te sturen naar bedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl. Wij helpen u graag verder!

Aanmelden

Heeft u interesse in een training van De Leijgraaf? Meld u dan aan via het formulier hieronder.

Filter

0
088-0170000