fbpx
Zorg & Welzijn

Cliënt in regie, cliëntgericht zorg verlenen

De training is bestemd voor alle medewerkers in de zorg. Iedereen die in de zorg werkt en direct of indirect te maken heeft met cliënten en hun verwanten.

Omschrijving

De training is bestemd voor alle medewerkers in de zorg. Iedereen die in de zorg werkt en direct of indirect te maken heeft met cliënten en hun verwanten, heeft te maken met ontwikkelingen in de maatschappij die een andere visie op zorg en werkwijze van zorg noodzakelijk maken. Ontwikkelingen in de maatschappij zijn met name;

  • De steeds mondiger wordende cliënt en zijn omgeving
  • Verantwoordelijkheid en keuzes voor zorg worden steeds meer bij de cliënt gelegd
  • De nadruk ligt op wat er wel kan en mogelijk is (eigen kracht)
  • Bezuinigingen, bedrijfsmatig denken, verzakelijking van de zorg zijn ingezet en werken door
  • De maatschappij, en doordoor de zorg, maakt de beweging van “zorgen voor”naar “zorgen dat”, oftewel van pamperen naar faciliteren

Deze cursus is er op gericht dat elke medewerker in de zorg die direct of indirect te maken heeft met cliënten en hun verwanten, kritisch gaat kijken naar de eigen visie, de visie van het team en de visie van de organisatie waar hij werkt.

Inhoud

De training Cliënt in regie bereikt dat medewerkers in de zorg geleerd wordt vraaggericht zorg te verlenen, waarbij de cliënt en zijn omgeving meedenkt en meebeslist over zijn behandeling en/of begeleiding en hierover zelf de regie voert. Hierdoor wordt bereikt dat zorgverlening is gericht op het vergroten van het gevoel van regie van cliënten, afgemeten aan de volgende uitgangspunten; keuzevrijheid, eigen kracht, dialoog, oplossingsgerichtheid en afspraken nakomen.

Doel

De training Cliënt in regie; cliëntgericht zorg verlenen bereikt dat medewerkers in de zorg geleerd wordt vraaggericht zorg te verlenen, waarbij de cliënt en zijn omgeving meedenkt en meebeslist over zijn behandeling en/of begeleiding en hierover zelf de regie voert.

Hierdoor wordt bereikt dat zorgverlening is gericht op het vergroten van het gevoel van regie van cliënten, afgemeten aan de volgende uitgangspunten: keuzevrijheid, eigen kracht, dialoog, oplossingsgerichtheid en afspraken nakomen.

Diploma/Certificaat

U ontvangt na afloop van de module een verklaring van deelname van ROC de Leijgraaf.

Bijzonderheden

Bij een open inschrijving: minimaal 8 personen en maximaal 15 personen. Bij in-company maximaal 15 personen (in overleg met opdrachtgever).

Studiebelasting/Lestijden

De cursus wordt in 4 dagdelen gegeven. De lestijden en leslocatie worden nader bepaald.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 440,- per persoon, of € 3.500 per groep (in-company).

Aanmelden

Heeft u interesse in een training van De Leijgraaf? Meld u dan aan via het formulier hieronder.

Filter

0
088-0170000