Sluiting locaties De Leijgraaf

Bij De Leijgraaf houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten. We hebben hierover direct contact met de nodige instanties.

Klik hier voor meer informatie

Katheterzorg

Als verzorgende/verpleegkundige begeleidt u de zorgvrager met een blaaskatheter en/of een suprapubisch katheter. U informeert en instrueert de zorgvrager over het doel en de observaties die bij de katheterzorg horen.

Omschrijving

Als verzorgende/verpleegkundige begeleidt u de zorgvrager met een blaaskatheter en/of een suprapubisch katheter. U informeert en instrueert de zorgvrager over het doel en de observaties die bij de katheterzorg horen. Tevens werkt u hygiënisch bij het inbrengen, verzorgen en verwijderen en bent u verantwoordelijk voor het observeren en rapporteren van urine productie, vochtbalans  en de gezondheidsbeleving van de zorgvrager. Daarnaast handelt u adequaat bij afwijkende gegevens en observeert u de zorgvrager op de mogelijke complicaties bij katheterzorg.

Inhoud

Deze training duurt 2 dagdelen. U leert wat indicaties zijn voor het hebben van een blaaskatheter of suprapubisch katheter. U leert welke observaties u moet doen om complicaties te voorkomen en te herkennen. De nadruk van deze training ligt bij het inbrengen en verzorgen van de blaaskatheter.
De verpleegkundige/deelnemer leert ook het verwisselen van de suprapubis katheter. Ook leert u wat de indicaties encontra-indicaties zijn voor het spoelen van de blaas, en natuurlijk gaat u ook deze vaardigheid inoefenen. Tijdens de training wordt van u verwacht dat u zich voorbereid heeft op de bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst wordt gestart met een theorietoets. De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijk toetsing.

Na afloop van de training kunt u:

  • benoemen wat indicaties en contra-indicaties bij katheterzorg zijn
  • complicaties herkennen en actie hierop nemen
  • voorlichting en instructie geven over katheterzorg en urineproductie/vochtbalans aan de zorgvrager
  • het inbrengen, controleren en verzorgen van de diverse katheters
  • het verzorgen van een blaasspoeling
  • het verlenen van de zorg aan de zorgvrager met een katheter.

Bijzonderheden

  • Bij een open inschrijving: minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers
  • Bij in-company: maximaal 12 deelnemers

Studiebelasting/Lestijden

De cursus wordt in 2 dagdelen gegeven. De lestijden en leslocatie worden nader bepaald.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 212,50 per persoon, of € 1.700 per groep (in-company).

Aanmelden

Heeft u interesse in een training van De Leijgraaf? Meld u dan aan via het formulier hieronder.

Filter

0
088-0170000