Horeca

Patisserie

Wil je als zelfstandig werkend kok jouw vakgebied uitbreiden? Of ben je werkzaam in de horeca en wil je patisserie toevoegen aan jouw werkervaring? Of wil je misschien van jouw hobby je beroep maken? Schrijf je dan in voor de modulaire cursus patisserie.

Komt u een kijkje nemen in onze patisseriekeuken?

Op de vestiging in Cuijk verzorgt ROC de Leijgraaf de cursus tot Patissier. De eenjarige cursus is modulair opgebouwd, vergelijkbaar met de niveau 4 bbl-opleiding. De cursus is een verdieping voor iedere zelfstandig werkend kok. Ook voor andere belangstellenden die van hun hobby hun beroep willen maken, is deze cursus interessant.

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens de cursus Patissier komen in 7 modules van elk 5 weken alle specialiteiten van dit bijzondere vakgebied aan de orde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deegbereiding, biscuits en vulling, chocolade, desserts, ijsbereiding en diverse andere patisseriespecialiteiten. Elke module start met een masterclass door een zeer ervaren patissier. Hiermee geven we de juiste inspiratie om optimaal gemotiveerd aan de volgende module te beginnen.

Voor wie is het interessant?

Bent u creatief, innoverend, flexibel, kunt u goed improviseren en bent u gedreven? Dan is deze patisseriecursus wat voor u. Eveneens belangrijk bij het vervaardigen van patisserieproducten is zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken.

Modules

Deze eenjarige cursus bestaat uit zeven modules van elk vijf weken:

  • Module 1 – Deegbereidingen

We starten met het onderdeel over onder andere beslag en deegsoorten, crème en schuimsoorten, kook en korstdegen, fonceren, taarten en gebak.

  • Module 2 – Biscuits en crèmes

Met aandacht voor eindproducten voor onder andere taarten, petit fours en frivolitees.

  • Module 3 – Chocolade

We verdiepen ons in deze module in het maken van een showstuk, decoraties en bonbons.

  • Module 4 – Sierwerk

Denk hierbij aan bruidstaarten, themataarten en andere blikvangers.

  • Module 5 – IJsbereidingen

Hierbij maken we onder andere roomijs, sorbetijs, ijstaart, parfait, granite.

  • Module 6 – Patisserie en desserts

In deze module leert u hoe alle geleerde technieken toepasbaar zijn voor desserts.

Waarom aanmelden?

Wilt u als zelfstandig werkend kok uw vakgebied uitbreiden, bent u werkzaam in de horeca en wilt u patisserie toevoegen aan uw werkervaring of wilt u van uw hobby uw beroep maken? Schrijft u zich dan in voor deze patisseriecursus. Ook wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in uw carrière is deze cursus een prima keuze. U kunt met het certificaat patissier bijvoorbeeld aan de slag bij exclusieve patissierwinkels, ambachtelijke banketbakkerijen, restaurants en party- en cateringbedrijven.

Praktische informatie

Lesdata: De opleiding Patissier wordt op dinsdagen gegeven. Elke module duurt vijf weken.

Kosten: De kosten per module bedragen € 495,- (exclusief boekengeld). Bij aanmelding voor alle zeven modules is de laatste module gratis en betaalt u er dus slechts zes.

Locatie: De cursus Patissier wordt gegeven op onze vestiging in Cuijk. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig en bevindt zich ook de opleiding Horeca.

Vragen

Heeft u nog vragen over deze training? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 088 017 7180 of door een mail te sturen naar bedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl. Wij helpen u graag verder!

Aanmelden

Heeft u interesse in een training van De Leijgraaf? Meld u dan aan via het formulier hieronder.

Filter

0
088-0170000