fbpx

14 november 2019

De Leijgraaf, BIM5 en Dome X organiseerden eerste Smart Building College tour

Woensdag 13 november opende Dome X haar deuren voor ruim 170 studenten van vmbo, mbo en hbo en afgevaardigden uit het bedrijfsleven. Dit jaar zijn op de Leijgraaf 29 studenten begonnen aan de opleiding Smart Building.

Omdat zowel vmbo’s, mbo’s, hbo als bedrijfsleven nader kennis willen maken met de opleiding, is een college tour georganiseerd samen met DOME X en Bouwbedrijf van de Ven. Dit schooljaar is er drie keer een college wat gaat over een bouwthema voor nu en de toekomst. Een thema dat iedere bouw- of installatiestudent en bouw- en installatiebedrijf zal boeien. Het thema van het eerste college gisteren was BIM TO FIELD. Dat gaat over hoe je met veel bouwpartners samen een goed digitaal 3D-model (BIM is een bouwinformatiemodel) kan maken en het vervolgens ook echt gaat bouwen. Hoe doe je dat? Michael Zwager en Dennis Laurijssen verzorgden voor een overvolle zaal, namens Hilti, een college hierover.

Via een groot scherm kregen Michael en Dennis hun zaalvragen door en werd iedere aanwezige van antwoord voorzien. Mooi om te zien hoe scholing door alle opleidingslagen en bedrijfsleven heen plaats kon vinden. Voor- en achteraf werd er genetwerkt en verzorgden bedrijven een interactieve bedrijfsexposure gericht op het thema BIM to Field.

Geert Robben en Michel van den Burg, programmamanagers van BIM5, kijken terug op een succesvolle kennisdelingsdag. BIM5, een publiek private samenwerking met als doel meer en betere instroom in de bouw- en installatiesector te bewerkstelligen in Noordoost Brabant, heeft kennisdeling als één van hun speerpunten. Voor deze week, missie geslaagd!

Filter

0
088-0170000