fbpx

1 november 2019

De Leijgraaf en Bouwmensen openen deuren naar praktisch techniekonderwijs

Vandaag is de praktijklocatie van De Leijgraaf én Bouwmensen op de Muntelaar in Veghel feestelijk geopend door Rob Jetten, fractievoorzitter van de D66 en zoon van een oud Leijgraaf medewerker. In de afgelopen maanden is het pand grondig verbouwd en uitgebreid om de toenemende regionale vraag naar goed opgeleide bouwprofessionals op te kunnen vangen.

Binnen de praktijklocatie leiden Bouwmensen en De Leijgraaf de metselaars en timmermannen van de toekomst op. Ook krijgen studenten interieurbouw die hun opleiding op De Leijgraaf volgen praktijklessen in dit pand. Leijgraaf directeur Hans de Jong vertelt: “Met het vernieuwde machinepark in deze praktijkruimte zijn we helemaal klaar voor het onderwijs van nu én morgen. Wat is het mooi dat we dit samen met de bouwbedrijven uit onze regio hebben kunnen realiseren. Ik ben echt supertrots op deze samenwerking!”

Spiksplinternieuwe CNC-gestuurde machine

In de praktijkruimte waar de studenten interieurbouw hun praktijklessen volgen is zelfs een compleet nieuwe Briesse Rover CNC-gestuurde freesmachine geplaatst. “Mede dankzij de bijdrage van het Samenwerkingsverband Brabant is het ons gelukt om ook de nieuwste technieken bij ons roc naar binnen te halen. Door middel van een spiksplinternieuwe vijfasser lukt het ons om de studenten nog meer uit te dagen in het maken van eigen creaties”, aldus De Jong. Op vrijdag 15 november opent De Leijgraaf om 15.00 uur haar deuren voor bezoekers tijdens de jaarlijkse Open dag. Tijdens deze open dag worden er rondleidingen in deze praktijklocatie gegeven en kunnen bezoekers met studenten in gesprek gaan.

Filter

0
088-0170000