fbpx

9 februari 2021

De Leijgraaf en Osse ondernemers: samen nadenken over stages

De Leijgraaf en de Osse ondernemersverenigingen doen een oproep aan het bedrijfsleven. Daarin vragen ze bedrijven om samen na te denken over stageplaatsen. Het aanbod daarvan staat door de coronacrisis namelijk enigszins onder druk.

Bij De Leijgraaf zijn ze ervan overtuigd: écht iets leren, dat doen studenten in de praktijk. Stages zijn daarvoor een belangrijk instrument. Maar vanwege de coronacrisis staan de stageplaatsen in de regio enigszins onder druk. Daardoor lopen studenten mogelijk studievertraging op. En bedrijven zien hun vacatures onvoldoende ingevuld.

“Reden genoeg dus om het regionale bedrijfsleven op te roepen om samen met ons mee te denken”, aldus Jolanda van Kessel, regiodirecteur bij De Leijgraaf. “Stages zijn voor alle betrokkenen van grote waarde. Ze bieden onze studenten de kans om te ontdekken wat werken is en om een vak te leren. En voor bedrijven is het dé manier om hun toekomstige medewerkers te vinden en zelf op te leiden.”

Volgens Van Kessel spreekt het voor zich dat studenten van opleidingen in de horeca en handhaving veel moeite hebben om een stage te vinden. Maar ook in andere sectoren is het door corona lastiger om een stageplek te vinden. “Soms doordat er te weinig ruimte is om afstand te houden. Maar bijvoorbeeld ook doordat medewerkers die normaal gesproken studenten begeleiden, nu noodgedwongen thuis werken.”

Dezelfde behoefte

Op zoek naar mogelijkheden slaat De Leijgraaf de handen ineen met het bedrijfsleven. Een goede zaak, aldus DRT Vloeren-directeur Andriette Dobbelsteen, namens de Osse ondernemersverenigingen. “Ondernemers in Oss hebben nog steeds dezelfde behoefte aan jong talent als pre-corona. Maar het is op dit moment een stuk moeilijker om studenten praktisch op te leiden. Gelukkig komen we samen met De Leijgraaf tot creatieve oplossingen. Daarmee zijn de studenten én de ondernemers geholpen.”

Van Kessel noemt daarvan een aantal voorbeelden. “Voor sommige horecastudenten hebben we een stageplaats gevonden in ziekenhuiskeukens. Of in de keukens van bedrijven. En studenten handhaving kunnen door een samenwerking met de gemeente Oss alsnog in de praktijk aan de slag. Door deze constructies hebben we vooralsnog bijna al onze studenten aan een stage kunnen helpen. Veel bedrijven begrijpen onze uitdaging en denken al met ons mee. Hopelijk worden dat er nog veel meer.”

Meedenken?

Ondernemers die samen met De Leijgraaf mee willen denken over stages kunnen contact opnemen met: 088 017 0000 of info@leijgraaf.nl.

Filter

0
088-0170000