fbpx

19 december 2019

De Leijgraaf maakt mbo-opleidingen beter toegankelijk voor inburgeraars

Succesformules moet je behouden. Daarom biedt De Leijgraaf voor het tweede jaar op rij een schakelprogramma aan voor talentvolle inburgeraars die naar het mbo (niveau 3 of 4) of hbo willen. Hierbij werkt De Leijgraaf samen met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Voor jongeren en studenten die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen is het vaak onmogelijk om gelijk met een mbo-opleiding te starten. Bijvoorbeeld vanwege het taalniveau, omdat ze moeten wennen aan het onderwijssysteem of omdat hun vooropleiding niet precies aansluit. Het schakelprogramma van De Leijgraaf biedt een oplossing voor deze studenten, die anders in veel gevallen aan de zijlijn zouden blijven staan.

Vorig jaar zijn bijna alle deelnemers na het schakelprogramma begonnen met een vervolgopleiding in het mbo. Een knappe prestatie van deze studenten en een goede motivatie om hiermee door te gaan.

De tweede groep bestaat uit elf studenten. De Leijgraaf biedt de studenten individuele begeleiding en helpt bij het vinden van een passende opleiding binnen het mbo. Het UAF geeft advies over de studiekeuze en neemt financiële drempels weg. Het Adessiumfonds betaalt ook mee aan het lesprogramma. De studenten die het schakelprogramma succesvol doorlopen starten daarna met een opleiding. Met deze vervolgopleidingen vergroten de studenten hun kansen op werk en kunnen zij hun talenten inzetten voor de samenleving.

Filter

0
088-0170000