fbpx

14 juli 2021

“Doe iets met je talent!”

Met veel blijdschap en trots willen wij Vince Jansen feliciteren met het behalen van zijn niveau 4 opleiding ICT beheer. Een super knappe prestatie. Én een hele bijzondere prestatie. Vince heeft een visuele beperking. Hij is sinds zijn geboorte blind. Deze week spraken wij met Vince om hem te feliciteren met zijn diploma en samen (met een glimlach) terug te blikken op zijn tijd bij De Leijgraaf.

Vince Jansen, 23 jaar, woonachtig in Nistelrode en sinds vrijdag de trotse eigenaar van zijn diploma ICT beheer. “Ik heb dit toch wel mooi even gedaan”, geeft Vince aan als wij hem vragen waar hij het meest trots op is. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij De Leijgraaf.

Dankbaar
Niet altijd was het (praktisch gezien) makkelijk om de opleiding te volgen. Maar door inzet van docenten, klasgenoten en hemzelf is het gelukt. “Dat ik altijd alle medewerking van docenten en klasgenoten heb mogen krijgen, vind ik erg fijn. Mijn relatie met zowel de docenten en de klas is altijd goed geweest. Ik hoop dat dit voor anderen (met een beperking) ook kan. Ik ben met veel plezier naar school gegaan. Daar ben ik dankbaar voor”.

Een nieuw hoofdstuk
Vince mag bij zijn stagebedrijf blijven. Hij gaat daar aan de slag als ICT beheerder. Een extra mooie stap voor Vince, zeker omdat het stagebedrijf (Koninklijke Visio) de organisatie is waar hij ooit als 4-jarige kleine jongen binnenliep. Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor blinden en slechtzienden die ambulante begeleiding aanbiedt en helpt bij speciaal onderwijs. Extra blij is Vince dan ook dat hij zijn ICT-kennis, samen met zijn achtergrond kan gebruiken om anderen te helpen. Op het gebied van ICT vraagstukken maar ook door het geven van trainingen hoe je het beste met je beperking om kan gaan. “Dingen voor elkaar krijgen. Problemen oplossen en mensen helpen. Daar krijg ik energie van”.

Doe iets met je talent
Vince heeft een positieve boodschap die hij mee zou willen geven aan andere studenten. “Denk niet in onmogelijkheden. Denk in oplossingen. Kijk wat er wél mogelijk is. Doe iets met je talent. Dat is heel belangrijk.” En, vervolgt hij: “Vraag om hulp als het niet lukt. Je moet durven vragen. Dat helpt enorm”.

Zelf combineert Vince zijn ICT-kennis met zijn talent voor muziek. Hij is toetsenist in een band maar sinds kort ook DJ. Per toeval kwam hij erachter dat hij gevoel heeft voor het mixen van muziek. “Door mijn IT-kennis ging het mixen mij gemakkelijk af. Ik dacht, hier wil ik meer mee doen. We zien wel hoe ’t loopt. Voor nu is het een leuke hobby”.

Meer tijd voor zijn hobby heeft hij de komende tijd. Vince heeft nu vakantie. “Ik ga lekker uitrusten en mijn behaalde diploma vieren op de uitreiking 15 juli in Veghel. Zin in!”.

Tot 15 juli Vince! Dan proosten we op jou, en alle anderen die geslaagd zijn dit jaar. Proost!

Filter

0
088-0170000