fbpx

12 februari 2020

Druk bezochte Smart Building College Tour

Gisteren opende de Noordkade haar deuren voor een druk bezochte Smart Building College Tour, georganiseerd door De Leijgraaf, BIM5 en Bouwbedrijf van de Ven. Ruim 180 vmbo-leerlingen, studenten vanuit het mbo en hbo én afgevaardigden vanuit het bedrijfsleven bezochten deze middag.

De bouwsector ontwikkelt in razend tempo. De ene technologische ontwikkeling volgt de andere steeds sneller op. Voor nieuwkomers en buitenstaanders is het dus steeds lastiger om hiervan op de hoogte te blijven. De Leijgraaf speelt hierop in door de bouw- en installatieprofessionals van de toekomst op te leiden binnen de opleiding ‘Smart Building’. Ook organiseert De Leijgraaf samen met BIM5 en Bouwbedrijf van de Ven drie verschillende College Tours in de regio. Gisteren deed de tweede editie van de Smart Building College Tour de Noordkade in Veghel aan.

Iedere editie van de Smart Building College Tour omarmt een eigen thema. Een thema dat iedere professional in de bouwsector en iedere bouw- of installatiestudent zal interesseren. Het thema van de tweede editie was BIM met BENG, waarbij BENG staat voor ‘Bijna Energieneutraal Gebouw’. Tijdens de middag is er gesproken over wet- en regelgeving met betrekking tot energieneutraal bouwen en hoe dit zich vertaalt naar de dagelijkse praktijk van bouw- en installatiebedrijven.

De middag startte met een speciale voorlichting en quiz voor de vmbo-leerlingen, waarna zij een bezoek konden brengen aan de bedrijvenexpo. Op deze expo presenteerden verschillende (regionale) bedrijven uit de bouwsector zichzelf. Later op de middag was de expo geopend voor mbo-studenten van De Leijgraaf en hbo-studenten van de Avans Associate Degree opleiding Built Environment.

Voor de mbo en hbo-studenten was er een speciale voorlichting georganiseerd. Zij werden door Olaf Ritchi van de K+ Adviesgroep bijgepraat over nieuwe energie-eisen, toekomstige ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, kwaliteitsborging in de bouw én het uitvoeren van inspecties. Hierna zoomden Mark Spee en Chase Gotlieb van Think Wonen in op hoe zich dat vertaalt naar de dagelijkse praktijk van het bouwen.

Geert Robben en Michel van den Burg, programmamanagers van BIM5, kijken terug op een succesvolle dag vol kennisdeling. Ook Otto Janssen, manager bij Bouwbedrijf van de Ven, ging met een glimlach naar huis.

>> www.smartbuilding-opleiding.nl 

Filter

0
088-0170000