fbpx

21 maart 2019

Enrico de Bil Nederlands kampioen ICT Beheer

De spannende finales van de Skills Heroes zitten erop. De RAI in Amsterdam was van 20-22 maart jl. het decor van gepassioneerde studenten met hart voor het vak waarin ze zich aan het bekwamen zijn. ROC de Leijgraaf was dit jaar met 14 studenten vertegenwoordigd. De 19-jarige Enrico de Bil uit Oss behaalde in de vakwedstrijd voor ICT Beheer goud en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.

Dinja van Helvoort (20 jaar uit Mariaheide) behaalde in de wedstrijd voor verpleegkundige het zilver en ook voor Ilse van Dinther (19 jaar uit Boerdonk) was er een mooie tweede plaats in de wedstrijd voor bedrijfsadministrateur. Met nog 4 maal brons, eenmaal een 5e plaats, 2 maal een 6e, 2 maal een 7e plaats en een 8e plaats keerden de studenten huiswaarts.

“Geweldig dat De Leijgraaf met zo’n afvaardiging aan de finales van Skills Heroes deelnam. De sfeer onderling én tijdens de finales was geweldig, teamspirit ten top. Natuurlijk is het gaaf om eerste of tweede te worden maar het gaat om de ervaring, het opbouwen van een netwerk en uitgedaagd worden in je vak”, aldus Ben van Berkel, procesbegeleider van Skills Heroes binnen De Leijgraaf.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen studenten tijdens wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Studenten doen mee aan voorrondes, regionale wedstrijden en vervolgens de landelijke finale. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. 

Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Op vrijdag 12 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt. Zo’n 1500 jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 60 landen.

Filter

0
088-0170000