Welkom in de wereld van internationalisering op De Leijgraaf

"In the future, there will be no profession without international contacts" - In onze huidige samenleving staat de hele wereld met elkaar in contact. Wij zien dan ook een toekomst waarin beroepen steeds meer internationaal opereren. Of het nu gaat over klantcontacten, collega’s, leveranciers of werken in Engelstalige systemen, stap voor stap zal ons arbeid internationaliseren. En wij als onderwijsinstelling, gaan hier uiteraard in mee.

Wij vinden het belangrijk dat iedere student de mogelijkheid krijgt om internationale ervaring op te doen. Binnen De Leijgraaf kan dit door middel van internationale stages, internationale projecten of excursies. Jaarlijks bezoeken onze studenten steden als Rome, Milaan, Londen, Berlijn of zelfs New York.

"Leerlingen die internationaliseringsactiviteiten ondernomen hebben noemen dit 'life-changing'. Ze leren daar zo enorm veel. Daar is geen schoolbank tegenop gewassen." - Daphne Beurskens, Docent Mens & Maatschappij ROC de Leijgraaf

Ook binnen de muren van De Leijgraaf is er aandacht voor internationalisering. Enkele opleidingen bieden “Internationalisering” als keuzedeel aan  en tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de toenemende internationale- en multiculturele wereld. Dit laatste noemen  we “Internationalization at home”.

"Wij moeten onze studenten voorbereiden op een wereld die steeds groter lijkt te worden en tegelijkertijd steeds dichterbij komt. Zij zullen meer dan ooit te maken krijgen met andere mensen met andere gewoonten uit andere culturen. Deze mensen ontmoeten ze op reis, maar ook als collega's. Het is dus bijna voorwaardelijk dat ze elkaar leren kennen." - Peer van Summeren, Voorzitter College van Bestuur ROC de Leijgraaf

Om de student van nu goed voor te bereiden op de toekomst is de Leijgraaf een samenwerking gestart met 7 buitenlandse partners.  Met elkaar wordt er gewerkt aan de (internationale) ontwikkelingen van het beroepsonderwijs en willen we meer en meer leerlingen een internationale ervaring bieden.

"Internationalisering draagt bij aan de ontwikkeling van de persoonlijke en beroepsidentiteit van onze studenten. Studenten die terugkomen van hun stage hebben vaak een hele metamorfose ondergaan. En hier profiteren zij hun hele leven van! Als professional en als mens. Dat gun je toch iedere student?" - Karin Visser, Lid College van Bestuur ROC de Leijgraaf

Doordat De Leijgraaf zich actief inzet op het gebied van internationaal beroepsonderwijs zijn we onderscheiden door Erasmus+ met de "VET Mobility Award". Een officiële erkenning voor de internationaliseringsactiviteiten die we als school organiseren. En daar zijn we ontzettend trots op!

Reisverslagen van onze studenten

Studenten die op De Leijgraaf een internationale ervaring opdoen, vragen wij om een "reisverslag" te schrijven. Benieuwd naar deze verslagen? Bekijk ze dan hieronder: 

Reisverslagen van onze medewerkers

Deel deze pagina:

Kalender

 • 15

  Jul

  Zomervakantie
 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.