fbpx

Het beste van twee werelden

De Leijgraaf en het Koning Willem I College gaan fuseren. In oktober kregen wij akkoord van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW): de fusie gaat door! Dat betekent dat wij vanaf 1 januari 2022 bestuurlijk fuseren. Vanaf studiejaar 2022 – 2023 vormen we samen één organisatie onder de naam Koning Willem I College.

Wil je weten wat de fusie voor jouw organisatie betekent? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden voor (stage)bedrijven en bedrijfsopleidingen.

Waarom gaan jullie fuseren?

Wij gaan fuseren om ervoor te kunnen zorgen dat wij ook in de toekomst een breed en divers aanbod van beroepsopleidingen in de regio Noordoost-Brabant kunnen blijven bieden. Studentenaantallen nemen de komende tijd naar verwachting verder af. Door samen te gaan kunnen we het beroepsonderwijs in de regio blijven voortzetten. Dit is van belang voor studenten én het bedrijfsleven.

Wat was een doorslaggevende factor voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om akkoord te gaan met de fusie?

De organisatie neemt weliswaar toe in omvang, maar het onderwijs blijft bij de nieuwe organisatie kleinschalig en zoveel mogelijk in de regio georganiseerd. Dat ziet ook demissionair minister Van Engelshoven: “Ik hecht veel waarde aan de menselijke maat. Ik wil dan ook oproepen om te doen wat nodig is om de menselijke maat stevig te verankeren in de nieuwe organisatie, zodat leerlingen en studenten zich thuis voelen op een school en deel uitmaken van een kleine groep. Op basis van de fusieaanvraag heb ik er alle vertrouwen in dat de nieuwe organisatie hierin zal slagen.”

Wat verandert er voor (stage)bedrijven en bedrijfsopleidingen?

Voor alsnog verandert er niets. Bestaande contractvoorwaarden worden overgenomen, locaties en contactpersonen blijven voorlopig hetzelfde. Echter de naam De Leijgraaf verdwijnt vanaf het nieuwe studiejaar 2022 – 2023. Eventuele verdere wijzigingen vinden plaats na studiejaar 2022 – 2023. Mocht er iets wijzigen dan informeren we je daar tijdig over.

Kunnen mijn stagiairs of medewerkers hun opleiding afmaken op de locatie waar ze zijn begonnen?

Op de vraag of deze locaties exact het zelfde blijven kunnen we op dit moment geen antwoord geven. In de loop van de komende jaren wordt dit duidelijker. We moeten diverse dingen afwegen. Wat zeker is, is dat jouw stagiairs en/of medewerkers hun opleiding kunnen afronden.

Veranderen de onderwijslocaties?

Wij blijven onderwijs verzorgen in ’s-Hertogenbosch, Veghel, Oss en Cuijk.

Waarom is gekozen om de naam en het logo van het Koning Willem I College te behouden?

In een interview met het Brabants Dagblad vertelt Peer van Summeren, bestuurslid CvB  hierover het volgende: Dat de naam ROC De Leijgraaf verdwijnt en straks het logo van het Koning Willem 1 College op de gebouwen in Oss, Veghel en Cuijk wappert is een bewuste keuze, vertelt Van Summeren. ,,Koning Willem 1 heeft een goede reputatie. Waarom zouden we tonnen investeren in een nieuwe naam?  Dat geld besteed ik liever aan extra docenten. Zo simpel is het.”

Kan ik in de toekomst hetzelfde kwaliteitsniveau verwachten?

Een doel van de fusie is om het kwaliteitsniveau verder te verhogen en de samenwerking met onder andere bedrijven en instellingen te intensiveren. De minister zegt hierover in haar besluit: “De fusie heeft als doel om het arbeidsmarktperspectief verder te versterken. Daarnaast geeft de adviescommissie aan dat de fusieorganisatie duidelijke ambities heeft om de kwaliteit en responsiviteit van het onderwijs verder te versterken en hiervoor de randvoorwaarden schept.”

Ook blijven we natuurlijk graag in gesprek. Nog vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van De Leijgraaf of stuur een e-mail naar communicatie@leijgraaf.nl

Filter

0
088-0170000