fbpx

29 maart 2022

Graag stellen we aan jullie voor: onze Skills Heroes 2021/2022

Skills the Finals is hét evenement vol superspannende vakwedstrijden. Het NK voor beroepen. Ruim 600 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.

Graag stellen we vandaag aan jullie voor: de tien Skills finalisten van De Leijgraaf. Deze tien toppers reizen 31 maart en 1 april af naar de Jaarbeurs in Utrecht. Hier krijgen ze de kans om hun excellente vakmanschap en talenten te showen tijdens de Skills finaledagen. Ze voeren die dagen verschillende opdrachten uit en worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Op vrijdag 1 april is de prijsuitreiking en krijgen ‘onze Heroes’ te horen of ze in de prijzen zijn gevallen. Spannend! Wie neemt er een medaille mee naar huis?

1. Shafira Karimbaksh

Shafira Karimbaksh

Shafira (22) volgt bij ons de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. En met succes! Eind maart behaalt zij haar diploma.

Al vanaf haar tiende weet Shafira dat ze met kinderen wil werken. Van ochtendjes helpen op de peuterspeelzaal ten tijde van haar basisschooltijd naar regelmatig stage lopen bij de kinderopvang op de middelbare school. Het was dan ook geen verrassing dat ze na het behalen van haar niveau 2 diploma haar droom volgde en zich inschreef voor deze opleiding.

Shafira vindt eigenlijk alles leuk aan haar vakgebied: “Dat kinderen zoveel fantasie hebben, altijd eerlijk en zichzelf zijn. Ook vind ik het mooi dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Ik leer elke dag weer iets bij en zie het kind elke dag groeien”.

Zoveel mogelijk uit jezelf halen en grenzen verleggen vindt Shafira belangrijk. “Door aan Skills Heroes mee te doen ga ik misschien wel meer in mijzelf geloven. Tijdens de kwalificatiewedstrijd leer je doorzetten, initiatief nemen en opdrachten uitvoeren in een korte tijd. Zo kwam ik erachter dat ik best veel uit mezelf kan halen!”. Shafira is dan ook erg trots dat ze door is naar de finale. “Ik hoor gewoon tot de beste acht van Nederland! Dit voelt soms nog raar. Zeker omdat ik vind dat iedereen goed is in zijn of haar interessegebied op zijn of haar eigen manier!” Tot slot laat ze ons weten: “Ik verwacht dat de finale wel een niveautje hoger zal liggen. Het wordt een leuke en leerzame tijd!”

We wensen je heel veel succes Shafira!

2. Rens van der Heijden

Rens van der Heijden

Rens (25) woont in het mooie Nistelrode en volgt momenteel de opleiding ICT-beheer op De Leijgraaf in Oss. Hij zit in zijn 3e jaar.

“Ik vind het een hele eer dat ik één van de beste acht ben van Nederland in mijn vakgebied. Ik had het niet verwacht, maar dan voelt het juist extra lekker als je er tóch bij zit!”

Wat Rens leuk vindt aan het ICT-vakgebied is dat het heel uitgebreid en technisch is. “Op het moment dat er een probleem is dan vind ik het leuk om het internet af te struinen. Ben ik de enige met dit probleem? En, hoe los ik dit op? Dat vind ik leuk en interessant om uit te zoeken!”. Hij vervolgt: “Daarnaast denk ik dat het een talent van mij is om iets snel te doorzien, begrijpen en uitvoeren”.

Rens verwacht dat de finale uitdagend gaat worden. Maar vooral wil hij genieten! “Uiteraard ga ik mijn best doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar dat ik hieraan mag deelnemen vind ik al een hele eer en belevenis!”

We wensen je heel veel succes Rens!

3 en 4. Coen Penson en Dirk Nuijs

Coen Penson
Dirk Nuijs

Coen en Dirk zitten in hun derde en tevens laatste jaar van de opleiding ICT systemen en netwerkbeheerder op De Leijgraaf.

Beide vinden zij andere dingen leuk aan de opleiding. Coen geeft aan dat hij het leuk vindt dat hij ‘iets’ kan wat de meeste mensen niet begrijpen. Hij vervolgt: “Dit is niet om mijn ego te strijken. Maar ik vind het gewoon ontzettend leuk om mensen te ondersteunen. Het uitleggen van dingen en problemen waar mensen tegen aanlopen geeft mij een kick. Ik help ze graag verder op weg.” Dirk ziet vooral de meerwaarde in de continue ontwikkeling van het werkveld. “Ik vind het leuk dat niet elke dag hetzelfde is. Elk project is anders. Omdat in de ICT-wereld zoveel verandert ben je dagelijks aan het leren. Als je vandaag een computer plaatst, is hij morgen alweer oud”.

Ook Coen vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Zelf ziet hij dat als een van zijn talenten. “Ik zeg altijd tegen mensen: mijn bouwpakket is zeer leergierig uitgevoerd. Ik wil graag zoveel mogelijk weten van hetgeen ik tegenkom op de werkvloer”. Dirk vult aan: “Goed schakelen is ook belangrijk. Op het ene moment ben ik bezig met het ene project en vijf minuten later kan dat weer een ander project zijn. Dit is een belangrijke eigenschap in de ICT-wereld: elk project, klant of infrastructuur kan namelijk weer anders zijn”.

Toch verrast het Coen en Dirk dat zij bij de beste van Nederland horen. “Om maar met de deur in huis te vallen: één grote, leuke verrassing. We hadden géén idee wat we konden verwachten. Dat we dan toch bij de top 3 horen vinden we een mooie bevestiging van onze vaardigheden. En een grote boost voor ons zelfvertrouwen. Super tof en gaaf!”

Inmiddels zijn Coen en Dirk namelijk al afgereisd naar Friesland voor de finale. “Ik vond het een superleuke en leerzame ervaring. Het leren kennen van nieuwe mensen en het aangaan van de uitdagingen waren hoogtepunten in dit avontuur. In één woord: super!” Ook Dirk is zeer positief: “Fantastisch! We hebben het zo enorm naar ons zin gehad. We hebben gewoon met elkaar afgesproken ‘ons ding’ te doen en niet alleen mee te doen om te winnen maar vooral ook voor de ervaring. Natuurlijk is het dan kei vet dat we op het einde onze namen hoorde”.

Ze kijken met veel spanning uit naar de uitreiking. “We zijn erg benieuwd naar de positie die we behaald hebben. Op naar de eerste plaats!”.

Super gedaan, mannen! We duimen voor jullie!

5. Kevin van de Griendt

Kevin van de Griendt

Kevin (21) volgt bij De Leijgraaf de opleiding tot Allround Timmerman niveau 3. Hij zit in zijn laatste jaar.

‘’Hoe gaaf is het dat ik bij de beste 8 van Nederland zit!’’

Kevin vindt zijn vakgebied prachtig. Het allerleukst vindt hij dat je vaak buiten bezig bent en samen met gezellige collega’s, mooie dingen maakt. Kevin doet voor de derde keer mee aan de Skilss wedstrijd. “Dit is de laatste keer dat ik mee doe. Ik kan toch wel zeggen dat elk jaar een hele mooie ervaring is geweest”.

Wanneer wij hem vragen wat zijn talent is, geeft hij aan het moeilijk te vinden om deze vraag te beantwoorden. “Ja, dat vind ik een lastige vraag. Ik durf niet echt te zeggen wat mijn talent is. Wat ik wel kan zeggen is dat ik dakwerk het mooiste vindt aan mijn werk”.

Kevin verwacht dat hij in de finale ingewikkelde opdrachten zal krijgen. “Ik ben benieuwd. Ik bereid mijzelf gewoon goed voor en hoop dat ik dan kan laten zien wat ik waard ben!”

Succes Kevin, dat gaat jou zeker lukken!

6. Luc de Wit

Luc de Wit

Luc (20) volgt de opleiding applicatie- en mediaontwikkeling op De Leijgraaf. Hij zit in zijn derde jaar.

“Het is mij tóch gelukt om een plek in de finale te verdienen.” Luc vertelt ons dat hij verbaasd was dat hij de finale gehaald heeft. “In verband met het weer werd de wedstrijd eerder stopgezet. Ik had dus niet verwacht dat ik de finale zou halen. Super leuk!”

Wanneer we hem vragen wat hij het leukst vindt aan zijn vakgebied laat hij ons weten dat dit voornamelijk te maken heeft met leren. “Het leukste vind ik dat je altijd door moet blijven leren. Dit zorgt ervoor dat het werk altijd uitdagend en vernieuwend blijft”.

Luc kijkt met goede moed uit naar de finale. “Hopelijk gaat het tijdens de finale net zo goed als in de vorige ronde en kan ik een leuk resultaat behalen!”

Succes in de finale, Luc!

7. Thomas van Heertum

Thomas van Heertum

Thomas (18) volgt de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Industries op De Leijgraaf. Hij zit in zijn tweede jaar.

“Na de voorrondes zit ik in de top 8 van Nederland. Om heel eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht.” Thomas geeft aan dat hij namelijk in eerste instantie vooral meedeed voor de ervaring. “Ik ben dus superblij!”

Thomas hoopt dat hij kans maakt op de overwinning. Zijn vakgebied is CAD tekenen. Hij legt uit: “Dat is 3D tekenen in een computerprogramma, waarna je vervolgens deze tekening omzet in een werktekening. Deze werktekening wordt daarna in de werkplaats gebruikt en geproduceerd naar een echt product”. De tekenprogramma’s waar Thomas over vertelt zijn enorm breed en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hij vervolgt: “Denk dan aan machinebouw of plaatbewerking, maar ook aan elektrotechnisch tekenen of vloeistof simulaties”. Het is een hele uitdaging om met dit programma te werken. “Je moet zoveel mogelijk kunnen en kennen. Persoonlijk houd ik wel van een uitdaging!”

Of Thomas ook echt de overwinning binnensleept, daar is hij zelf nog niet zo zeker van. “Ik kan niet zoveel uren maken in het tekenprogramma als sommige van mijn concurrenten. Desondanks ga ik mijn best doen. Je weet nooit wat je kan verwachten en er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Dus nog even oefenen voor de finale en… er 100% voor gaan!”

Dat komt helemaal goed Thomas. We wensen je ontzettend veel succes!

8. Manon Meuwissen

Manon Meuwissen

Manon (21) volgt de opleiding zelfstandig werkend gastvrouw (bbl) op De Leijgraaf in Cuijk. Ze zit in haar derde leerjaar.

“Het voelt echt heel gaaf om één van de beste te zijn. Vooral omdat ik dit al voor de tweede keer mee mag maken”.

Manon houdt ervan om mensen een mooie avond te bezorgen. Dat vindt ze het allerleukst aan haar vak. “Een mooie avond hangt samen mooie gerechten en bijpassende wijnen. Of cocktails… want die vind ik ook wel erg leuk om te maken”. Naast het maken van cocktails heeft Manon ook nog een andere hobby die perfect in dit straatje past: “Koken! Dat is toch ook wel echt een passie van mij”.

Ze kijkt daarnaast goed rond en probeert zoveel mogelijk bedrijven te bezoeken: “Ik vind het belangrijk om mijn kennis te blijven bijspijkeren.. dat is toch ook gewoon heel leuk?”

Manon gaat vol vertrouwen de finale in: “Ik verwacht stiekem toch wel een podium plek!”.

Wij zijn heel benieuwd. We wensen je ontzettend veel succes, Manon!

9. Luuk van Hout

Luuk van Hout

Luuk (16), de jongste van het stel, volgt de opleiding tot metselaar op De Leijgraaf. Hij zit in zijn eerste jaar.

“Het voelt bijzonder om één van de beste acht in Nederland te zijn in mijn vakgebied.”

Luuk vertelt dat hij het mooiste aan zijn vakgebied vindt dat je veel meer kan maken dan de meeste mensen denken. “Ik vind het bijvoorbeeld leuk om zichtwerk te maken voor een klant”. Zichtwerk is het gedeelte van bouwwerk dat zichtbaar is wanneer het bouwwerk voltooid is. Het gedeelte “dat in het zicht” komt. Hij vindt het leuk om extra aandacht te besteden aan de afwerking van het bouwstuk. “Maar eigenlijk vind ik alles in de bouw wel leuk om te doen. Ik vind het gewoon fantastisch om met mijn handen te werken”.

Luuk verwacht dat de finale moeilijk gaat worden: “Maar ik ga gewoon ontzettend mijn best doen!”.

Dat komt vast goed Luuk. Heel veel succes!

10. Dylan Pittens

Dylan Pittens

Dylan (22) zit in zijn laatste leerjaar en volgt de opleiding technische elektrotechniek op De Leijgraaf.

Het leukste aan zijn vakgebied vindt hij dat elke dag weer anders is. “Daardoor blijft het gewoon heel uitdagend!” vertelt hij.  Wanneer we hem vragen wat zijn talent is geeft hij aan dat hij nauwkeurig en netjes is. “Ik denk dat mijn talent is dat ik altijd iets netjes en voor 100% wil achterlaten”.

We hopen dat zijn talent hem gaat helpen in de finale. Dylan heeft zelf niet per se verwachtingen van de finale: “Het wordt een wedstrijd tussen acht goede deelnemers. We gaan gewoon het beste eruit halen!”

“Het voelt gewoon al mooi dat ik kan zeggen dat ik bij de beste acht van Nederland hoor!”

Dat is zeker zo, Dylan. We wensen je veel succes!

Filter

0
088-0170000