fbpx

21 maart 2019

Hackathon Masters voor MBO; Alles in het teken van kennis delen

11 teams battlen deze week bij ROC de Leijgraaf in Veghel tijdens de derde editie van ‘Hackathon Masters voor MBO’. In deze hackathon werken zij aan een challenge en bedenken een innovatieve en creatieve oplossing voor een vraag of probleem. De teams worden gevormd door ruim 40 ICT-studenten van ROC de Leijgraaf, Summa College, Koning Willem 1 College en ROC Ter AA. Naast tien teams Applicatieontwikkelaars doet voor het eerst ook een team met ICT-beheerders (van De Leijgraaf) mee.

Het centrale thema van deze hackathon is kennis delen. De challenges die de teams aangaan, zijn vraagstukken die dicht tegen de wereld van deze studenten aanzitten. Zo wordt een aantal teams uitgedaagd om een online platform te ontwikkelen waarop leerlingen van het voortgezet onderwijs bijles kunnen krijgen van mbo-studenten. Andere teams werken aan een communicatieplatform om betrokkenheid van bezoekers van een beurs te verhogen. En de laatste challenge is het ontwikkelen van een platform waarop gepassioneerde ICT-studenten kleine opdrachten kunnen publiceren en uitvoeren voor het oefenen van specifieke skills naast de standaard opdrachten in hun opleiding. De teams leveren een werkend prototype op.

Het gaat bij de hackathon om samenwerking, plannen maken en goed met elkaar communiceren én van elkaar leren. De teams worden gecoacht door mentoren van Hackathon Masters. Om het thema kennis delen over het hele evenement door te trekken, is er geen jury maar beoordelen teams elkaar en bepalen zij vrijdagmiddag met elkaar wie welke challenge wint.

Filter

0
088-0170000