fbpx

Hier gaat uw kind het maken!

Gaat uw kind binnenkort naar het mbo? Dan is het belangrijk dat hij of zij de juiste opleiding kiest. Die opleiding is namelijk van invloed op de rest van zijn of haar leven.

Als ouder speelt u hierbij een belangrijke rol. Daarom is het van belang dat u weet waar uw kind uit kan kiezen. Op deze pagina bieden we u alle informatie die u nodig heeft om samen de juiste keuze te maken. Denk aan:

  • Handige tips om uw kind te begeleiden
  • Alles wat u moet weten over De Leijgraaf
  • Meer informatie over mbo-onderwijs

Vind een opleiding die past bij de interesses en talenten van uw kind

De grootste kans op succes heeft uw kind met een studie die aansluit bij zijn of haar interesses en talenten. Oftewel: een opleiding die past bij wat hij of zij leuk vindt én bij waar uw kind goed in is. Daarnaast is het belangrijk dat een opleiding past bij het karakter van uw kind.

Er komt dus veel bij kijken. Met deze stappen kunt u uw kind begeleiden naar de juiste keuze:

1

Laat uw kind zijn interesses ontdekken

Waar gaat het hart van uw kind sneller van kloppen? Waarvan wordt hij of zij vrolijk? En waar is hij of zij goed in? Door deze vragen samen met uw kind te beantwoorden, wordt snel duidelijk waar zijn of haar interesses liggen. En dat is een prima basis voor een goede studiekeuze.

Kwaliteiten van uw kind

Bij het kiezen van een studie is het verstandig om niet meteen in beroepen en opleidingen te denken. Veel beter is het om te beginnen bij de interesses en kwaliteiten van uw kind. Zo komt u misschien wel een opleiding tegen waar u zelf helemaal niet aan had gedacht.

Vind de opleiding die bij uw kind past

Wat kan ik en wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Welk soort werk past bij mij? Wat wil ik worden? Als uw kind de tijd neemt om op deze vragen een antwoord te bedenken, is hij of zij al een eind in de richting om een goede studiekeuze te maken.
Wat heeft Kiana geholpen bij haar studiekeuze? In deze video vertelt ze het!

Opleidingen per interessegebied

Om uw kind te helpen bij het kiezen van een opleiding, hebben we de interessegebieden op een rij gezet. Onder elk interessegebied staan opleidingen die bij dat interessegebied horen. Als u dus weet waar de interesses van uw kind liggen, ontdekt u vanzelf welke opleidingen daarbij passen.

 

2

Past ons mbo-onderwijs bij uw kind?

De regio is je klaslokaal

Bij De Leijgraaf leiden we uw kind op tot een professional die zijn of haar beroep straks met succes én plezier uitoefent. Dat doen we door van de regio ons klaslokaal te maken. Daarmee bedoelen we dat al onze opleidingen passen bij de werkzaamheden van de bedrijven en instellingen in de regio. Samen met deze bedrijven en instellingen denken we na over onze opleidingen. Daardoor vinden studenten vaak stageplekken dichtbij. Dat geldt ook voor een baan na de opleiding. Niet ver weg, maar gewoon in de buurt. Wel zo fijn!

Wilt u alvast een kijkje nemen?

Al onze locaties hebben een eigen opleidingsaanbod. En natuurlijk hebben ze ook hun eigen sfeer! De Leijgraaf heeft zes locaties in Noordoost-Brabant en is dus altijd dichtbij. Bekijk de video’s om alvast een indruk van de scholen te krijgen. Hier gaan we ervoor zorgen dat uw kind zich thuis voelt.

Meierijstad

Locaties Oss

Onze kijk op onderwijs

In ons onderwijs stellen we de mens centraal. Dat betekent dat we uw kind niet alleen opleiden tot beroepsprofessional, maar ook tot een burger die bijdraagt aan de ontwikkeling van onze regio.

Natuurlijk is onderwijs bedoeld om kennis en vaardigheden op te doen. Maar we zorgen er ook voor dat uw kind als persoon klaar is voor de toekomst. Daarom laten we hem of haar bijvoorbeeld zien en ervaren dat het belangrijk is om nieuwsgierig te blijven. En dat het leuk is om een leven lang te blijven leren. Hoe gek dat nu misschien ook klinkt voor hem of haar.

We zorgen ervoor dat onze opleidingen aansluiten op wat er om ons heen gebeurt. Én op wat de toekomst van ons vraagt. Daarbij krijgt uw kind alle ruimte om dingen op zijn of haar eigen tempo te ontdekken. En ‘falen’ mag ook. Samen kijken we dan hoe hij of zij verder kan.

Praktijkprojecten en -stages

“Je leert álle details van het ondernemerschap, dus ga ervoor!”

Bekijk deze case

“Patiëntencontact is helemaal mijn ding”

Bekijk deze case

“Stel zoveel mogelijk vragen, dan leer je het meest!”

Bekijk deze case

“Ik wist wat me te wachten stond als ondernemer”

Bekijk deze case

“Zo gaaf dat ik hier mag werken aan het nieuwste van het nieuwste”

Bekijk deze case

‘Volwaardig vakman of vakvrouw’

Bekijk deze case

Wist u dat...

... de Leijgraaf zes locaties heeft, verspreid over Noordoost-Brabant?

6

... 40% van alle werkenden een diploma op mbo-niveau heeft?

40

... er in totaal 4869 studenten studeren bij De Leijgraaf?

4869

... maar liefst 74,6 procent van onze studenten een diploma haalt? Landelijk is dat 71 procent.

74,6

... bij ons maar 5,7 procent van onze studenten de school verlaat zonder een diploma? Landelijk is dit 5,8 procent.

5,7

... maar liefst 387 van onze gediplomeerde studenten afgelopen jaar doorstroomden naar een vervolgopleiding op het mbo?

387

Aandacht voor elke student

We zijn een school waar elke student telt. Dus heeft uw kind behoefte aan meer uitdaging? Dan zorgen we daarvoor. Maar natuurlijk zijn we er ook als hij of zij juist wat extra ondersteuning nodig heeft. Zo bereiden we uw kind voor op een mooie toekomst.

Karin Kersten is studenten-begeleider bij De Leijgraaf.

In deze video vertelt zij welke vormen van begeleiding er binnen De Leijgraaf mogelijk zijn.

Ook dit vindt u bij De Leijgraaf

Op onze scholen gebeurt een heleboel bijzonders. Dat gaat uw kind vanzelf merken tijdens zijn of haar studie. Hier krijgt u alvast een indruk!

Stagelopen op Mallorca

Bekijk deze case

De Nacht van Cuijk

Bekijk deze case

Promotiefilm over dementie

Bekijk deze case

Strijden tijdens Skills Heroes

Bekijk deze case

Versneld door je opleiding

Bekijk deze case

Business Class: lekker breed

Bekijk deze case

Meer informatie over het mbo

Wat betekent mbo?

Mbo betekent: ‘middelbaar beroepsonderwijs’. Op het mbo word je (praktisch) opgeleid voor een beroep, zoals sportleraar, automonteur of verpleegkundige.

Welke niveaus zijn er?

Bij De Leijgraaf kun je beroepsopleidingen op vier niveaus volgen. Je vooropleiding bepaalt voor welk niveau je in aanmerking komt.

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Bol betekent: ‘beroepsopgeleide leerweg’. Dit is dagonderwijs. Bbl betekent: ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Dit is een combinatie van werken en leren.

Wat zijn de doorstroommogelijkheden?

Na het halen van je diploma kun je een baan zoeken, maar ook verder studeren. Als je voor verder studeren kiest, kun je doorstromen naar een hoger niveau binnen het mbo of naar het hbo (hoger beroepsonderwijs).

Voltijd of deeltijd?

Als uw kind weet waar zijn of haar interesses liggen, is er alvast een grote stap gezet. Nu komt de volgende stap: bepalen hoe hij of zij de opleiding wil volgen. In voltijd of deeltijd, bol of bbl? En op welk niveau?

3

Proef de sfeer

Kinderen voelen vaak snel aan of ze zich thuis voelen op een school. Daarom organiseren we open dagen en open avonden. Want hoe kan je een school nu beter ervaren dan daadwerkelijk de sfeer te proeven en daar rond te lopen?

 

Bezoek de open dag

Tijdens onze open dag is er weer van alles te ontdekken. Onze docenten én studenten vertellen u en uw kinderen graag hoe een dag op het mbo eruitziet. Bekijk hieronder wanneer er een Open Dag is bij jou in de buurt!

meer informatie over de open dag

Een dag meelopen

Ons onderwijs draait vooral om de praktijk. Daarom nodigen we uw kind van harte uit om een dag te komen meelopen en te ervaren hoe het is om een specifieke opleiding te volgen.

Aanmelden Dagje Meelopen

Oriëntatiemomenten

Open Avond

4 november 2022 16:00 uur - 20:00 uur Alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College (Cuijk, 's-Hertogenbosch, Veghel, Oss)

Open Dag

5 november 2022 10.00 uur - 14.00 uur Alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College (Cuijk, 's-Hertogenbosch, Veghel, Oss)

Open Avond

1 februari 2023 16.00 uur - 21.00 uur Alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College (Cuijk, 's-Hertogenbosch, Veghel, Oss)

Open Avond

15 maart 2023 16:00 uur - 21:00 uur Alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College (Cuijk, 's-Hertogenbosch, Veghel, Oss)

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over onze opleidingen en locaties? Of over onze kijk op onderwijs? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Telefoon

088 – 017 00 00

Contactformulier

Filter

0
088-0170000