fbpx

3 maart 2020

Kweekvijvers geslaagd

Op donderdag 13 februari zijn er 31 diploma’s uitgereikt aan deelnemers van de Kweekvijver Installatie, Elektro, Bouw en Logistiek op locatie De Leijgraaf Euterpelaan te Oss. Al deze toppers hebben een jaar lang gewerkt en tegelijkertijd een mbo bbl-opleiding Entree niveau 1 gevolgd en zijn geslaagd!

De kweekvijvers zijn een project van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Binnen de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant faciliteert het WSP Noordoost-Brabant werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel. Kandidaten in de kweekvijvers zijn mensen die nog geen startkwalificatie hebben, maar deze wel kunnen behalen met de juiste begeleiding. Denk aan jongeren zonder diploma, vergunningshouders of langdurig werkelozen. Zij doorlopen een voortraject en worden gekoppeld aan een werkgever die een tekort heeft aan goed geschoold personeel in de branches logistiek, installatietechniek, elektra, zorg, horeca, schoonmaak of personenvervoer. Na een proefplaatsing van drie maanden start het mbo bbl-opleidingstraject Entree niveau 1 en werken ze vier dagen en gaan één dag naar school.

De kweekvijvers starten twee keer per jaar en het is voor u als werkgever mogelijk om u aan te melden als leer-/werkbedrijf. Neem contact op met Pieter Bas Mombers (06-25717864 of pmombers@meierijstad.nl) of Marielle Derksen (06-11047295 of marielle.derksen@leijgraaf.nl).

Filter

0
088-0170000