fbpx

17 december 2021

Mbo Ambassadeur 2022

Dit is Tim. Tim is de nieuwe mbo-ambassadeur kandidaat van De Leijgraaf. Hij is 19 jaar, komt uit Sint-Oedenrode en zit in zijn laatste jaar van de opleiding Software Developer. Maar wié is Tim en wat maakt hem een goede mbo-ambassadeur? Wij spraken met hem over zijn passie voor ICT, Formule 1 en hardlopen. (Weg)rennen zat er deze keer niet in: we vroegen hem het hemd van het lijf!

Tim Brouwers doet als ambassadeur van De Leijgraaf mee aan de verkiezing van Landelijke Ambassadeur mbo 2022. Mbo’ers Pakken Aan laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Tijdens het traject maken we kennis met de motivatie en de talenten van de ambassadeurs. De kandidaten worden beoordeeld op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.

Zo Tim, vertel. Welke opleiding volg je? En wat is jouw motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

“Applicatie en media ontwikkelaar (ICT). Ik geloof dat de opleiding nu Software Developer heet”.

“Mijn interesse voor ICT is ontstaan in het voorgezet onderwijs. Ik wist op dat moment nog niet goed wat ik wilde. Ik was altijd al fan van computers, daarmee bezig zijn en experimenteren. Toen ik vervolgens stage moest lopen heb ik dit bij een IT-bedrijf gedaan. Daar is mijn interesse voor programmeren en nieuwe technieken uitzoeken ontstaan”.

Welke ervaringen heb je ondertussen al opgedaan in de ICT?

“Best veel. Ik heb stage gelopen bij een IT-bedrijf en ik besteed ook in mijn vrije tijd veel aandacht aan ICT en het uitzoeken van nieuwe technieken. Daarnaast vind ik het leuk om ook breed te kijken naar de techniek, zoals in andere vakgebieden. Zo ben ik laatst bij autotechniek geweest om te kijken naar een robotarm”.

Welke dromen of plannen heb je voor de toekomst?

“Doorstromen naar het hbo. Ik wil graag de studie software engineering gaan volgen”. En, hij vervolgt “Ook droom ik van een eigen bedrijf. Ik doe op dit moment veel ervaring op bij mijn stage-bedrijf maar zou graag ooit een eigen bedrijf beginnen”.

Én: “Misschien iets heel anders: een hele marathon lopen! Ik heb een tijdje terug de halve marathon gelopen. Hier ben ik natuurlijk super trots op. Hardlopen is naast ICT ook écht een passie van mij. Als je veel bezig bent met ICT, zit je veel in je hoofd en dan is het heerlijk om af en toe je hoofd leeg te maken door een stukje te gaan rennen. Dan kan ik echt even mijn gedachten kwijt”.

‘Een stukje?!’ denken wij. Wat knap, een halve marathon!

En, Tim… Waarom moet nou juist jij de Landelijke Ambassadeur Mbo worden?

Hij moet even nadenken. ‘’Dat is een goede vraag…’’ zegt Tim. ‘’Ik ben bescheiden en vind het moeilijk om deze vraag te beantwoorden’’. Na een korte periode vervolgt hij: “Ik merk dat ik vaak, zeker in een groep, bezig ben om mensen of klasgenoten te verbinden. Ik zorg dat niemand buiten de groep valt. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen. De ‘rubber duck debugging’ methode is daarbij een leuk voorbeeld”.

Wij kijken elkaar even vreemd aan. Rubber eendjes?

“Ja”, zegt Tim. “Die methode is als volgt: door een probleem hardop en op een simpele manier aan iemand uit te leggen (of dus tegen de rubber eend op je bureau), is de kans groot dat je tijdens dat moment zélf een antwoord vindt op de vraag. Op deze manier probeer ik klasgenoten te helpen. Ik ben op dat moment de ‘rubber eend’ waar ze hun probleem aan uit mogen leggen”.

Laatste vraag. Wat weet bijna niemand over jou?

“Oef… even denken. Dat is nou juist het ding. Ik ben eigenlijk heel open! Ik heb niet veel geheimen. Misschien dat ik Formule 1 fan ben? Nee… dat weten de meesten wel. Wat een lastige vraag!”. Hij denkt verder en vervolgt: “Misschien dit: ik kijk (bijna) nooit tv! Ik ben ook in mijn vrije tijd vaak bezig met ICT, nieuwe dingen ontdekken. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden leuke dingen te doen. Maar tv kijken, nee… zonde van mijn tijd!”

En ja, dit klopt echt. Wanneer wij Tim vertellen dat Jan Versteegh de presentator is van Mbo Ambassadeur 2022 is zijn reactie: “Wie? Jan Versteegh? Wie is dat? Geen idee… Nog nooit van gehoord”.

Nou Tim, we hopen natuurlijk dat jij de nieuwe Landelijke Ambassadeur wordt van 2022. Dan weet Jan Versteegh in ieder geval wél wie Tim Brouwers is!

Bedankt voor het leuke gesprek. Veel succes en heel veel plezier!

Wil je meer weten over mbo-ambassadeur? Neem eens een kijkje op: www.ditismbo.nl

Filter

0
088-0170000