fbpx

29 november 2021

Nieuwe corona-maatregelen in het onderwijs

Op deze pagina vind je de meest recente informatie met betrekking tot het coronavirus.

Per 29 november gelden aanvullende coronamaatregelen op het bericht dat we eerder met je gedeeld hebben. De bestaande blijven we volgen. Dus mondkapjes zijn verplicht wanneer je je verplaatst in de gebouwen, we desinfecteren onze handen en geven elkaar de ruimte. In dit bericht vertellen we je meer over de nieuwe maatregelen.

Looproutes
Vanaf vandaag hanteren we in onze trappenhuizen weer het eenrichtingsverkeer. In de gangen houden we rechts aan. Net als voorheen worden hiervoor stickers geplaatst om dit aan te tonen. Deze stickers volgen zo snel mogelijk.

Avondonderwijs gaat door
Ondanks dat winkels, sportscholen en culturele instellingen sinds zondagavond om 17.00 uur sluiten, geldt dat niet voor scholen. Ons avondonderwijs kan dus gewoon doorgaan.

Pauzeren
Op de Euterpelaan in Oss en op de Muntelaar in Veghel richten we in de aula twee aparte ruimtes in. Zo creëren we 2 x 75 zitplaatsen. Als de aula vol is, vragen we je om in de leslokalen te pauzeren, onder begeleiding van een docent. Studeer je op de talentencampus? Dan wordt de pauze als volgt verdeeld: verdiepingen houden om en om pauze in de aula. Dus de ene dag pauzeert de 1e verdieping in de aula. Studenten die op de 2e verdieping les hebben, pauzeren die dag in het lokaal. De volgende dag is het omgedraaid. Mogelijk passen we op een later moment de roosters aan om pauzetijden beter te kunnen spreiden.

Blijf preventief zelftesten
Het kabinet benadrukt dat jezelf testen écht het verschil kan maken. Daarom nogmaals de oproep: test jezelf (2x per week). Zelftesten kun je bestellen via zelftestonderwijs.nl en vind je op onze schoollocaties in de buurt van de receptie.

Blijf besmettingen doorgeven
We merken dat studenten niet altijd melden dat zij positief getest zijn op het coronavirus. Het is belangrijk om dit te doen. We willen namelijk alert blijven en, eventueel in overleg met de GGD, passende maatregelen treffen. Wanneer je positief getest bent, geef je dit door aan je coach.

Ventilatie
Goed ventileren van ruimtes is belangrijk. Zeker voor ruimtes waar zich veel mensen bevinden. Daarom wordt geadviseerd om ramen en deuren zo veel mogelijk open te zetten.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Filter

0
088-0170000