fbpx

12 november 2021

NPO: Extra onderwijs-activiteiten

Door het coronavirus misten sommige studenten het onderwijs op locatie en de verbinding met de school en medestudenten. Om deze studenten te ondersteunen, biedt de overheid met het NPO-programma mogelijkheden om extra onderwijsprogramma’s aan te bieden. Op deze pagina lees je meer over het aanbod.

Hulp die je op weg helpt tijdens je studie

Faalangst

Last van faalangst? Na een verkennend gesprek gaan we, individueel of in een kleine groep, aan de slag. Je leert dat gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en gedrag invloed hebben op elkaar. Je leert onderscheid maken tussen helpende gedachten en gedachten die je niet vooruit helpen én hoe je deze gedachten verandert. Ook krijg je tips om met lichamelijke spanning om te gaan.

 • Aanmelden kan via je coach

In je kracht

Ervaar je klachten als somberheid, depressie, angst of stress? Dan kan dit belemmeringen geven voor je studie of stage. Dat kan lastig zijn voor je, maar gelukkig zijn er voldoende tools en oplossingen die jou kunnen helpen om je studie goed af te ronden. Tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar deze mogelijkheden.

 • Aanmelden kan via je coach

Sociale vaardigheden

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Of om een gesprek te starten? Train dan je sociale vaardigheden. In deze training komen verschillende onderwerpen aan bod, waarbij we samen kijken hoe je contact kunt maken met anderen. Een aanrader voor de studenten die op stage gaan.

 • Aanmelden kan via je coach

Spreekuur

Ben je op zoek naar een luisterend oor? Bij wie je in vertrouwen jouw verhaal kwijt kan? Loop dan eens binnen tijdens het spreekuur. We maken graag de tijd om je te helpen.

 • Meer informatie volgt binnenkort

Nederlandse taal

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Weet dan dat er binnen De Leijgraaf speciale docenten zijn die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij moeilijke opdrachten en teksten. Zij kunnen je meer uitleg geven bij de vaktaal van je opleiding. Zo kan je goed meedoen met de rest van je klas!

 • Aanmelden kan via je coach

Combineer rustig studeren met lekker bewegen!

Schoolsport

Sporten werkt ontspannend! Daarom start De Leijgraaf met schoolsport. Kom na je lessen, of tussendoor, bewegen met je medestudenten. Kies voor een ontspannen yogales, sla van je af tijdens het boksen of kom een balletje trappen in de zaal.

 • Meer informatie over het aanbod en aanmelden volgt binnenkort

Studielokaal

Maak je je huiswerk liever op school, zodat je dit thuis niet meer hoeft te doen? Of wil je graag hulp bij het plannen van je schoolwerk of het maken van verslagen? Dan ben je van harte welkom in het studielokaal. Een rustige werkplek waar altijd iemand is om vragen aan te stellen.

 • Loop binnen bij:
  Veghel Muntelaar: lokaal B1.22
  Oss Euterpelaan: lokaal 0.01
  Oss Talentencampus: lokaal 1.18/1.19
  Cuijk Jan van Cuijkstraat: lokaal 0.20

Twijfels over je studiekeuze?

Leijgraaf Switch

Ben je net gestart met je studie en twijfel je of je wel op de juiste plek zit? Vraag je je af of een andere opleiding toch niet beter bij je past? Ga dan eens in gesprek met je coach. Hij/zij kan je helpen om meer grip te krijgen op de situatie en te achterhalen wat bij je past. Misschien kan je nog overstappen naar een andere opleiding, zonder dat je een jaar over moet doen!

 • Aanmelden kan via je coach
 • Meer informatie vind je op deze pagina

Route X – regulier traject

Stel: Je gekozen beroepsopleiding blijkt toch niet zo goed bij je te passen. Je kunt dan stoppen en via Route-X ontdekken wat wel bij je past. Samen met een coach, medestudenten en een team van begeleiders. Gedurende 6 weken krijg je workshops, trainingen en loop je oriënterende stages. Daarna volgen verdiepende stages. Route-X is dé weg naar een nieuwe studie- en loopbaankeuze.

 • Aanmelden kan via je coach

Route X – maatwerk

Ben je niet blij met de gekozen opleiding? En wil je graag 1-op-1 ontdekken van welke opleiding jij energie krijgt? Ga dan voor het maatwerktraject van Route-X. Daarbij ga je dieper in op jouw persoonlijke wensen en behoeften en stellen we samen een persoonlijk actieplan op!

 • Aanmelden kan via je coach

Zo maak je een vliegende start op de arbeidsmarkt

Jobcoaching

Ga je solliciteren voor je eerste baan of ben je op zoek naar een stage? Dan is het
fijn om daar wat hulp bij te krijgen. Want waar begin je met zoeken? Hoe schrijf je
een motivatiebrief? Wat zet je wel/niet op je CV en hoe presenteer je jezelf? Wij
geven je graag 1-op-1 begeleiding!

Personal branding

De workshop Personal branding begint met aandacht voor zelfkennis en zelfonderzoek. Je gaat op zoek naar je kracht en het uitdragen en promoten daarvan. Het is fijn als je duidelijk hebt wat je zakelijk en privé wilt bereiken. Wat vind je leuk? En waar heb je een hekel aan? Bij Personal branding gaat het absoluut niet om het spelen van een rol of je anders voordoen dan je bent.

 • Aanmelden kan via je coach

Kies wat bij jou past en meld je aan

Wil jij deelnemen aan (één van) de bovenstaande trainingen, activiteiten of het extra onderwijsaanbod? Neem dan contact op met je coach. Hij/zij helpt je graag verder.

Filter

0
088-0170000