fbpx

28 oktober 2021

Opening nieuwe locatie ICT-Loket

Op 1 november opent ICT-Loket Noordkade officieel haar deuren op de nieuwe locatie. Het loket wordt vanuit de NPF-toren op de Noordkade gerund door ICT-studenten van De Leijgraaf. Zij bieden zowel particulieren als bedrijven ondersteuning op het gebied van ICT. De verhuizing geeft reden voor een feestelijke opening.

De plek voor ICT-ondersteuning
Door de situatie rondom het coronavirus waren stageplekken beperkt. Daarom hebben de studenten vorig jaar hun eigen ICT-bedrijf opgericht. De kennis en vaardigheden binnen de ICT-opleidingen van De Leijgraaf worden gebruikt om zowel particulieren als bedrijven kosteloos met hun ICT-vraag te helpen. Daarbij kun je denken aan vragen over computers of telefoons, aan reparatie van apparaten of aan het installeren en onderhouden van software. Daarin zoeken de medewerkers van ICT-Loket Noordkade de samenwerking op met bedrijven in de regio. Enerzijds om opdrachten voor hen uit te voeren, anderzijds voor een stukje expertise bij klantvragen.

De regio als klaslokaal
Ook studenten van andere opleidingen zetten zich in voor het loket. Dat doen ze tijdens de praktijklessen van bijvoorbeeld de opleidingen Administratie en ICT. Het ICT-Loket legt ook opdrachten bij andere opleidingen van De Leijgraaf neer. Zo hebben studenten van de entreeopleiding bouw de ontvangstbalie gemaakt en hebben ze voor de opening de decoratieplaten geschilderd. Studenten van de entreeopleiding dienstverlening zorgen ervoor dat het loket er spik en span uitziet. “Deze doorontwikkeling is heel interessant. Zo kunnen meer studenten leren binnen het ICT-Loket. En werken voor échte opdrachten blijft toch het leukst. Bovendien kunnen we onze klanten op deze manier nog meer service bieden,” vertelt Saskia van Casteren, die samen met Ruth Beun de bedrijfsleiding voor haar rekening neemt.

Officiële opening
De nieuwe locatie van het ICT-Loket wordt maandag 1 november feestelijk geopend. Van 14.00 tot 17.00 uur is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen op deze bijzondere locatie en met het team in gesprek te gaan. “We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om open te gaan op deze nieuwe locatie. Ik ben trots op het team dat er helemaal klaar voor is om klanten te helpen. We hopen je binnenkort te ontmoeten in het ICT-Loket op de Noordkade. De koffie staat klaar en we helpen je graag met jouw ICT-vraagstuk,” aldus Saskia van Casteren.

Het ICT-loket is geopend op maandag en dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Mail voor meer informatie naar ictnoordkade@gmail.com, kijk op onze Facebookpagina @ICTloketnoordkade of bezoek de website www.ictloketnoordkade.nl.

Filter

0
088-0170000