fbpx

Na een opleiding automonteur repareer je elke auto

Zijn auto’s, motoren en vrachtwagens jouw grote passie? En vind je het heerlijk om te sleutelen? Dan is een opleiding tot automonteur echt iets voor jou! Als automonteur ben je de hele dag bezig met gemotoriseerde voertuigen. Of het nu gaat om een kapotte motor, een storing in de software of een hightech-oplossing voor elektrische auto’s: mensen kunnen met al hun vragen over auto’s bij jou terecht.

Welke opleiding automonteur past bij jou?

Dit ben jij

Bij jou stroomt er geen bloed, maar benzine door je aderen. Je vindt het heerlijk om met auto’s en autotechniek bezig te zijn. En omdat voertuigen bedoeld zijn om in te rijden, gaan ze wat jou betreft vanuit de garage weer zo snel mogelijk de weg op. Daar zet je jezelf dus ook iedere dag voor in. Dus heb je twee rechterhanden, ben je technisch ingesteld en laat je je door niets liever omringen dan door auto’s en andere voertuigen? Kijk dan eens bij onze opleidingen tot automonteur.

Opleiding automonteur bbl of bol

Bij al onze opleidingen automonteur kun je kiezen tussen een bbl- en een bol-opleiding. Bij een bbl-opleiding ga je een dag in de week naar school. Op de andere vier dagen werk je bij autobedrijf in de regio. Liever ook wat meer theorie? Bij de bol-opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Daar volg je theorie- en praktijklessen, en je loopt tien tot twintig weken per jaar stage.

Meer over bol en bbl

Word autotechnicus 

De auto heeft een storing. Dat wordt dus even puzzelen… Gelukkig heb jij als autotechnicus meteen in de gaten wat er mis is. Én hoe je het op kunt lossen! Als autotechnicus voer je kleine reparaties uit en zorg je voor het onderhoud van auto’s. Als moderne vakman weet je bovendien alles van digitale technieken. Een boordcomputer uitlezen bijvoorbeeld? Dat is voor jou een eitje!

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding automonteur:

Autotechnicus BOL Autotechnicus BBL

Word eerste autotechnicus

Als eerste autotechnicus ben jij hét aanspreekpunt van de werkplaats. Je stuurt collega’s aan en helpt hen bij complexere reparaties of onderhoudsbeurten. Komt een monteur er niet helemaal uit? Dan help jij hem met jouw kennis op weg. Je vult je dagen met ouderwets sleutelen aan auto’s, maar digitale technieken worden ook steeds belangrijker. Gelukkig ben jij helemaal op de hoogte van de nieuwste technische snufjes en kun je alle moderne apparaten in de werkplaats eenvoudig bedienen.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding automonteur:

Eerste autotechnicus BOL Eerste autotechnicus BBL

Word technisch specialist personenauto’s

Word jij enthousiast van complexe systemen, microcontrollers en CAN-bussystemen? Dan is een opleiding tot technisch specialist personenauto’s zeker iets voor jou. Eenvoudigere reparaties laat je aan je collega’s over, zodat jij je kunt richten op het specialistische werk. Je stelt diagnoses bij ingewikkelde problemen, voert complexe reparaties uit en weet alles over autocomputersystemen. En natuurlijk ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche. Een échte autoprofessional dus!

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding automonteur:

Technisch Specialist Personenauto’s BOL

Technisch Specialist Personenauto’s BBL

Welke algemene vakken volg ik bij deze opleidingen?

Bij onze opleidingen tot automonteur leer je natuurlijk vooral in de praktijk. Maar daarnaast volg je ook een paar algemene vakken. Dat zijn: Nederlands, Engels, Rekenen, Burgerschap, LOB, Vakleer, Practicum en Praktijk.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bbl-opleidingen tot automonteur werk je het hele jaar vier dagen in de week. Bij de bol-opleidingen volg je vooral lessen op school en loop je een aantal weken per jaar stage. Kies je voor een tweejarige opleiding? Dan loop je 10 weken stage in het eerste jaar en 20 weken in het tweede jaar. Kies je voor een drie- of vierjarige opleiding? Dan loop je 10 weken stage in het eerste en tweede jaar, en 20 weken in het derde (en vierde) jaar.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000