fbpx

Met een opleiding pedagogisch medewerker maak je je dromen waar!

Heb jij er altijd van gedroomd om met kinderen te werken? Dan is een opleiding pedagogisch medewerker waarschijnlijk iets voor jou! Als pedagogisch medewerker ben je onmisbaar op veel plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan bij de kinderopvang, op de basisschool, in de buitenschoolse opvang, bij een speciale jeugdinstelling of in een gastgezin? Waar je ook aan de slag gaat: onder jouw begeleiding kunnen kinderen zich met veel plezier ontwikkelen.

Welke opleiding pedagogisch medewerker past bij jou?

Dit ben jij

Je bent gek op kinderen. Dat staat natuurlijk vast. Maar daarnaast heb je ook een goed overzicht. Je volgt de planning van de dag en zorgt ervoor dat alle kinderen veilig kunnen spelen. Ook heb je oog voor detail. Zit een kind niet zo lekker in zijn vel? Dan merk jij het op en help je hem of haar vooruit. En communicatie? Daar heb jij geen moeite mee. Je overlegt namelijk vaak met collega’s en kunt ouders heel goed uitleggen hoe hun kind zich ontwikkelt.

Opleiding pedagogisch medewerker bbl of bol

De opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is een bol-opleiding. Bij deze opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Daar krijg je theorie- en praktijklessen. Ook loop je een paar weken stage.

De opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker kun je als bol- en als bbl-opleiding volgen. Bij de bbl-opleiding werk je minimaal 16 uur per week bij een kinderopvangorganisatie. Zo leer je het vak ook in de praktijk goed kennen.

Pedagogisch medewerker of gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker zorg je voor de dagelijkse opvang van kinderen tot twaalf jaar oud. Onder jouw hoede kunnen ze veilig spelen en leren. Zo ontplooien en ontwikkelen de kinderen zich goed! Als pedagogisch medewerker werk je vaak bij een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang.

Wil je daarna nog verder leren? Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je ook werken in speciale jeugdinstellingen, het speciaal onderwijs en bij (gast)gezinnen. De kinderen daar hebben soms een achterstand of achterliggende problemen. Gelukkig weet jij als geen ander hoe je ze daarbij kunt helpen.

Kijk eens bij deze opleidingen:

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker bbl

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker bol

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Veelgestelde vragen

Welke vakken volg ik bij de opleidingen?

Je gaat natuurlijk veel praktisch aan de slag om het vak te leren. Maar je volgt ook een aantal vakken om de theorie te leren. Deze vakken zijn: Nederlands, rekenen, Engels en coaching. Als student Pedagogisch Medewerker volg je ook vakken als beeldende vorming, drama en muziek. Als student Gespecialiseerd Pedagogische Medewerker leer je nog wat meer, bijvoorbeeld over kwaliteit en deskundigheid, ontwikkelingspsychologie en specifieke zorg en begeleiding

Hoe lang duren de opleidingen?

De bbl-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker duurt 1 jaar. De bol-variant van deze opleiding duurt 3 jaar. Ook de bol-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang duurt 3 jaar.

Uit welke delen bestaan de opleidingen?

Onze mbo-opleidingen bestaan doorgaans uit een basisdeel, een profieldeel en een of meerdere keuzedelen. Je begint met de basis, en kiest daarna een profiel waarin je je verdiept. Ook kun je keuzedelen kiezen, zoals Integraal Kind Centrum, Expressief Talent en Werken met baby’s. Zo pas je de opleiding helemaal aan op je eigen wensen.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000