fbpx

Met een opleiding techniek mbo bouw je aan je toekomst!

Steek jij graag je handen uit je mouwen? En ben je niet bang voor ingewikkelde puzzelwerkjes? Dan is een baan in de techniek echt iets voor jou. Je houdt je bezig met allerlei machines en apparaten: van verwarmingssystemen en airco’s tot en met brandveiligheidssystemen en douches. De ene keer installeer je ze. De andere keer onderhoud je ze. En is er een storing? Dan ben jij snel ter plekke om het probleem op te lossen. Je werk is ieder dag anders. Want waar mensen zijn, daar is techniek. Zie jij de technische wereld wel zitten? Denk dan zeker eens na over een opleiding techniek mbo!

Welke opleiding techniek mbo past bij jou?

Dit ben jij

Je bent gek op techniek en installaties, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar je kunt ook heel precies werken, want ieder onderdeeltje van een technisch systeem moet kloppen. Gelukkig weet je daar wel raad mee. Daarbij vind je het prima om alleen te werken, maar kun je ook goed uit de voeten in een team. De hele dag op een stoel zitten is niks voor jou, want je bent een echte aanpakker. Dat betekent: de mouwen opstropen en lekker aan de slag!

Een mbo-opleiding techniek bbl

Al onze techniekopleidingen zijn bbl-opleidingen. Daarbij combineer je werken en leren. Daarbij ga je één dag in de week naar school voor theorie. Op de andere vier dagen werk je bij een technisch bedrijf in de regio. Want een technisch vak leer je natuurlijk vooral door het te doen!

Meer over bbl

Word monteur mechatronica

Als monteur mechatronica bouw je mee aan allerlei apparaten met mechanische, elektronische en digitale onderdelen. Op basis van een bouwtekening zet je onderdelen van grotere machines in elkaar. Maar soms neem je ook een compleet apparaat voor je rekening. Daarbij krijg je te maken met elektrotechniek, elektronica én ICT. Maar juist dat puzzelwerk vind je heerlijk! Zo zorg je er namelijk voor dat apparaten zoals lasrobots, sorteermachines en kopieerapparaten perfect werken.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleidingen techniek mbo:

Monteur Mechatronica BBL Eerste Monteur Mechatronica BBL

Word allround montage-medewerker houttechniek

Vind je hout een mooie materiaalsoort? Dan is werken in de houttechniek misschien wel iets voor jou. Als allround montage-medewerker houttechniek zet je houten producten in elkaar: van mooie deurkozijnen tot en met gevelskeletten voor woningen. Als echte vakman weet je álles over hout. En dat is maar goed ook, want houten producten moeten heel precies en goed in elkaar gezet worden.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding techniek mbo:

Allround Montagemedewerker Houttechniek BBL

Word eerste monteur utiliteit

Als eerste monteur utiliteit heb je een heel afwisselende baan. In bijna ieder gebouw kun je namelijk aan de slag. Denk daarbij niet aan woningen, maar aan kantoren, ziekenhuizen en fabrieken. Daar richt je je op allerlei soorten techniek: van sanitair, gas en water tot en met ventilatie, verwarming en brandbestrijding. Het knappe is: overal weet jij wel iets van. Of je installaties nou mag aanleggen, onderhouden of repareren. Een droombaan voor een technische allrounder dus!

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding techniek mbo:

Eerste Monteur Utiliteit BBL

Welke vakken volg ik bij de opleidingen?

Bij alle opleidingen techniek op mbo-niveau leer je vooral in de praktijk. Daar krijg je het vak namelijk écht onder knie! Maar je volgt ook een paar algemene vakken. Meestal zijn dat Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Verder heeft iedere opleiding een paar specifieke vakken, zoals Elektrotechniek, Vaktekenen en Vakleer.

Uit welke delen bestaan de opleidingen?

Bijna al onze mbo-opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Je begint met de basis en kiest daarna een profiel waarin je je verdiept. Ook kun je keuzedelen kiezen. Zo bepaal je voor een groot deel zelf hoe je opleiding eruitziet.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000