fbpx

Na een opleiding verpleegkunde mbo ben je er voor cliënten

Is het jouw droom om andere mensen te helpen? En doe je dat het liefste in een prachtige zorgomgeving? Dan is een opleiding verpleegkunde mbo waarschijnlijk iets voor jou. Je helpt cliënten bij onderzoeken, geeft antwoord op hun vragen en verzorgt ze. Door jouw positieve houding voelen cliënten zich bij jou helemaal op hun gemak. Klinkt dat als iets voor jou? Hieronder vind je alles wat je moet weten over een opleiding verpleegkunde mbo!

Welke opleiding verpleegkunde mbo past bij jou?

Dit ben jij

Natuurlijk vind je het leuk om met mensen te werken. En je houdt ervan om voor anderen te zorgen. Maar net zo belangrijk is je inlevingsvermogen. Dat betekent dat je snel en goed aanvoelt wat een cliënt nodig heeft. Bovendien ben je een kei in zelfstandig werken. En is de druk even wat hoger? Dan schiet je niet in de stress. Je houdt altijd de regie en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De gezondheid van cliënten ligt namelijk in jouw handen!

Opleiding verpleegkunde mbo bbl of bol

Bij een opleiding verpleegkunde mbo kun je kiezen tussen bol- en bbl-opleidingen. Bij de bbl-opleidingen leer je vooral in de praktijk, want je werkt drie of vier dagen in de zorg. Ook ga je een dag in de week naar school voor theorielessen. Bij de bol-opleidingen bouw je vooral veel theoretische kennis op. Daarnaast loop je een aantal keer stage om praktijkervaring op te doen.

Meer over bol en bbl

Word verpleegkundige

Als mbo-verpleegkundige heb je met allerlei soorten cliënten te maken. Denk aan mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking. Maar ook aan (chronisch) zieken, ouderen en kinderen. Als verpleegkundige geef je jouw cliënten uitstekende zorg. Maar je maakt ook een praatje met ze en stelt ze gerust. Een opname in een ziekenhuis of een psychiatrische instelling kan namelijk best eng zijn. Maar dankzij jouw hulp en positieve houding zijn cliënten toch voldoende op hun gemak.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding verpleegkunde mbo:

Verpleegkundige BBL Niveau 4 Verpleegkundige BOL Niveau 4

Word maatschappelijk zorgverlener

Werk je graag met veel mensen om je heen? Als maatschappelijk zorgverlener help en begeleid je cliënten gedurende de dag. Dat doe je bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of in een woonhuis voor gehandicapten. Maar soms ook bij een psychiatrische instelling of ‘gewoon’ bij mensen thuis. Waar je ook werkt: je zorgt ervoor dat cliënten verblijven in een fijne en vertrouwde woon- en leefomgeving.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze opleiding verpleegkunde mbo:

Maatschappelijke zorg BBL niveau 3 Maatschappelijke zorg BOL niveau 3

Welke algemene vakken volg ik bij deze opleidingen?

Je volgt vooral praktijklessen. Voor anderen zorgen leer je namelijk niet uit een boekje… Daarnaast volg je ook een aantal algemene vakken. Bij de opleiding Maatschappelijke Zorg zijn dat Rekenen, Engels, Nederlands, en Loopbaan en burgerschap. Bij de opleiding Verpleegkundige volg je dezelfde vakken, maar dan aangevuld met onder andere Persoonlijke zorg, Anatomie en Psychopathologie.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bbl-opleidingen ga je meteen in de praktijk aan de slag. Daar leer je het vak namelijk het beste! Bij de bol-opleiding Maatschappelijke Zorg loop je het eerste leerjaar twee dagen in de week stage in het tweede deel van het jaar. In het tweede leerjaar doe je hetzelfde, maar dan in het eerste deel van het jaar. In het derde leerjaar loop je het hele schooljaar drie dagen in de week stage.

Uit welke delen bestaan de opleidingen?

Onze mbo-opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Je begint met de basis en kiest daarna een profiel waarin je je verdiept. Ook kun je keuzedelen kiezen. Een paar voorbeelden daarvan zijn: Expressief talent, Gezonde leefstijl en Niet aangeboren hersenletsel.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000