fbpx

Met een opleiding zorg bbl help je jezelf en anderen vooruit!

Doe jij niets liever dan anderen helpen? Dan past een beroep als zorgverlener, verpleger of verzorgende waarschijnlijk goed bij je. Of het nu ouderen, zieken, kinderen of mensen met een beperking zijn… jij zorgt er iedere dag voor dat hun leven weer een stukje mooier wordt. Een opleiding zorg bbl bij De Leijgraaf bereid je hier perfect op voor.

Welke opleiding zorg bbl past bij jou?

Dit ben jij

Voor andere mensen zorgen: daar word jij blij van. Je staat graag voor anderen klaar en je kunt je goed verplaatsen in hun problemen en hun dromen. Je communiceert helder en in goed Nederlands. Daarnaast werk je netjes en heb je een goed overzicht. Ook straal je vertrouwen uit naar cliënten en hun familie. Je beantwoordt hun vragen en zorgt ervoor dat je patiënten zich veilig voelen.

Opleiding zorg bbl

Bij alle opleidingen zorg bbl leer je vooral in de praktijk. Je krijgt één dag per week les op school. De andere vier dagen werk je bij een zorgorganisatie in de regio. Op school leer je van alles. Bijvoorbeeld hoe je stapsgewijs werkt en hoe je hulpvragen van cliënten beoordeelt. Ook leer je over anatomie, ontwikkelingspsychologie en ziektebeelden. Die kennis pas je direct toe tijdens je werk, zodat je alle vaardigheden ontwikkelt om straks als zorgverlener, verpleger of verzorgende aan de slag te gaan.

Word werker in de maatschappelijke zorg

Vind je het leuk om met groepen mensen te werken? Dan is een beroep als werker in de maatschappelijke zorg waarschijnlijk iets voor jou. Je werkt bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een woonhuis voor gehandicapten of een psychiatrische instelling. In die hectische omstandigheden zorg jij voor rust en veiligheid.

Hou jij je hoofd koel in een drukke omgeving? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bbl:

Maatschappelijke zorg

Word woonzorgbegeleider

Woonzorgbegeleider is een heel divers beroep. Als woonzorgbegeleider help je mensen in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld met lichamelijke verzorging en vrijetijdsbesteding. Je kunt gaan werken in een bejaardentehuis, maar ouderen zijn zeker niet je enige doelgroep. Je kunt ook aan de slag bij mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zieke mensen of jonge moeders. Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bbl

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bbl:

Woonzorgbegeleider

Word verpleegkundige

Een verpleegkundige verleent goede zorg en is vriendelijk. Je kunt gaan werken in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, in de psychiatrie, in de gehandicaptenzorg of in de thuiszorg. Daar geef je patiënten dagelijkse zorg en stel je een verpleegplan voor ze op. Maar je zorgt er ook voor dat alle patiënten zich op hun gemak voelen.

Wil jij patiënten straks goede zorg geven? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bbl:

Verpleegkundige

Veelgestelde vragen

Welke vakken volg ik bij deze opleidingen?

Welke vakken je precies volgt, hangt af van de opleiding die je kiest. Maar bijna alle opleidingen hebben een paar basisvakken, zoals rekenen, Engels en Nederlands.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bbl-opleidingen loop je geen stage voor een paar weken. In plaats daarvan leer je het hele jaar door in een werkomgeving. Meestal doe je dat drie of vier dagen per week.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000