fbpx

Met een opleiding zorg bol beteken je straks écht wat voor anderen

Word jij ook zo blij als je anderen kunt helpen? Dan past een beroep als zorgverlener, verpleger of verzorgende waarschijnlijk goed bij je. Je staat klaar voor ouderen, zieken, kinderen of mensen met een beperking. Waar je ook gaat werken: na een opleiding zorg bol beteken je straks écht wat voor anderen.

Welke opleiding zorg bol past bij jou?

Dit ben jij

Natuurlijk hou je ervan om voor anderen te zorgen. Je hebt oog voor mensen, en kunt je goed verplaatsen in hoe ze zich voelen. Je communiceert helder en in goed Nederlands. Daarnaast hou je altijd het overzicht en ben je iemand die netjes werkt. Als zorgverlener straal je natuurlijk ook vertrouwen uit naar cliënten en hun familie. Bij jou durven ze al hun vragen te stellen en voelen ze zich veilig.

Opleiding zorg bol-opleiding

Bij de bol-opleidingen zorg combineer je leren op school met leren in de praktijk. Je gaat vijf dagen per week naar school. Hier leer je alle basisvaardigheden en theorie. Daarnaast loop je ieder jaar een paar weken stage, waarbij je je vaardigheden in de praktijk brengt.

Word werker in de maatschappelijke zorg

Spreekt het je aan om met groepen mensen te werken? Kijk dan eens naar een beroep als werker in de maatschappelijke zorg. Dan ga je bijvoorbeeld werken in een psychiatrische instelling, een woonhuis voor gehandicapten of een verzorgingshuis. Je begeleidt cliënten bij allerlei activiteiten in huis, maar ook bij hun werk en vrijetijdsbesteding.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bol:

Maatschappelijke zorg

Word woonzorgbegeleider

Zoek je een beroep waarbij je mensen helpt bij hun dagelijkse taken en activiteiten? Dan is het beroep van woonzorgbegeleider iets voor jou. Je helpt bijvoorbeeld met de lichamelijke verzorging en vrijetijdsbesteding. Dat doe je vaak in kleinschalige woonvormen, zoals een verpleeghuis of een huis voor gehandicapten. Maar je komt ook bij mensen thuis.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleiding zorg bol:

Woonzorgbegeleider

Word verpleegkundige

Als verpleegkundige kun je voor uiteenlopende patiënten gaan zorgen. Bijvoorbeeld voor (chronisch) zieken, ouderen, kinderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je takenpakket is breed. Natuurlijk geef je patiënten hun dagelijkse zorg. Maar je stelt bijvoorbeeld ook een verpleegplan voor ze op en geeft voorlichting, advies en instructies. En heeft iemand vragen? Of is iemand ongerust? Dan ben jij er voor ze.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleidingen zorg bol:

Verpleegkundige

Veelgestelde vragen

Welke vakken volg ik bij deze opleidingen?

Welke vakken je precies volgt, hangt af van de opleiding die je kiest en het niveau daarvan. Bij de bol-opleidingen op niveau 2 krijg je bijvoorbeeld Nederlands, rekenen, Engels en werknemersvaardigheden. Op niveau 3 en 4 krijg je ook vakken als anatomie, fysiologie en pathologie.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bol-opleidingen op niveau 2 loop je 20 weken stage in je eerste jaar en 30 weken in je tweede jaar. Bij de opleidingen op niveau 3 en 4 loop je meestal 20 weken stage per jaar, en dan 3 dagen per week. In het laatste jaar loop je het hele jaar stage.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000