fbpx
bol - Niveau 3

Allround Medewerker IT-systems and devices

Hou jij straks computernetwerken draaiende?

“Klantvriendelijke ICT-beheerders maken op tal van plekken het verschil”

Wat doet een allround medewerker IT-systems & devices?

Vandaag worden de nieuwe computers geleverd. Jij gaat ze installeren, met de benodigde software. Zo zorg je ervoor dat ze klaar zijn voor gebruik. Daarna help je de medewerkers die ermee moeten werken. Een kwestie van goed uitleggen en voordoen. Geen probleem voor jou, want jij bent de expert!

Als allround medewerker beheer ICT weet je alles van computers, netwerken, printers en telefoons. Jij zorgt ervoor dat alles werkt. Je legt kabels, sluit apparaten aan op het netwerk en installeert en configureert computers en andere apparatuur. En is er een storing of heeft iemand vragen? Ook dan kunnen ze bij jou terecht: jij lost het zo snel mogelijk op.

Je werkt in deze functie vaak op een ICT-afdeling van een organisatie. Of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT-dienstverlening natuurlijk. Maar je kunt met je opleiding ook aan de slag aan de slag in de verkoop of als medewerker van een helpdesk. De keuze is aan jou!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je maakt systemen, apparatuur en applicaties gebruiksklaar.
 • Je vervangt of repareert onderdelen van systemen en apparatuur.
 • Je legt verbindingen met netwerken.
 • Je stelt instructies op en legt gebruikers uit hoe ze met apparatuur en applicaties werken.
 • Je registreert incidenten en lost ze op of stuurt ze door naar een collega-specialist.

“Na deze opleiding kun je makkelijk doorstromen naar niveau 4” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen aan de hand van de basistheorie. Daarnaast volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. In het tweede jaar ga je je verder verdiepen in het vak en de wereld van de ICT. Daarbij focus je ook op het verlenen van goede service. In allebei de jaren loop je een aantal weken stage bij een bedrijf. Daar leer je het beroep natuurlijk écht kennen!

ICT vakken:

 • IT Essentials (basis Computer technologie)
 • Microsoft Serverbeheer
 • Security
 • Servicedesk
 • Microsoft Office Specialist
 • Projecten (bovenstaande vakken toegepast in de praktijk)

Keuzedelen:

 • Ondernemerschap, Duurzaamheid

AVO:

 • Nederlands, Engels, Rekenen
 • Burgerschap, Loopbaan oriëntatie begeleiding

Stages:

 • Regio: alle geaccrediteerde bedrijven voor deze opleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 2: 18 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
 • Je bent secuur en houdt van overzicht.
 • Je houdt van gestructureerd werken.
 • Je kunt goed communiceren.
 • Je hebt interesse in techniek.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo k/g/t
 • Mbo 2
 • Havo 4

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Na deze opleiding kun je overal aan de slag als Allround medewerker ICT
 • Doorstroming naar niveau 4 (IT Expert / Software Developer)

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Crebonummer / opleiding 25605
Niveau 3
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000