“Studeren, werken én je eigen geld verdienen: maak de perfecte start!”
Wat doet een allround montagemedewerker?
Je hebt er zin in vandaag. Er wacht namelijk een uitdagend project op je: je gaat het geraamte maken voor een tuinhuisconstructie. Het team machinale houtbewerking heeft alle materialen al voor je klaar gelegd. Het ruikt dus heerlijk naar vers gezaagd hardhout in de werkplaats. Met je collega’s neem je nog even goed de werktekening door. En dan: handen uit de mouwen.
Als allround montagemedewerker houttechniek werk je op de montageafdeling van een timmerfabriek of werkplaats. Je maakt bijvoorbeeld deurkozijnen en houten gevelskeletten voor woningen. Je bent een echte houtspecialist: je weet alles over de productie, de constructie, de opslag en het transport van houten producten.
Dit werk vraagt om grote nauwkeurigheid. Je checkt dan ook steeds of alles klopt volgens de tekening. In de samenwerking met je collega’s heb jij daarbij een sturende rol: jij bepaalt de werkvolgorde. Ook zorg je ervoor dat iedereen werkt volgens de veiligheidsinstructies en de kwaliteitseisen in de gaten houdt. Zodat jullie constructie straks staat als een huis!
Bekijk hier alle opleidingen meubelmaken“Deze opleiding is dé praktische basis voor een beroep in de hout- of meubelindustrie”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
- Je hebt iets met hout.
- Je werkt graag met je handen.
- Je bent heel precies.
- Je hebt ruimtelijk inzicht.
- Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo b/t
- Havo 3
- Mbo 2
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wilt, kun je het beste denken aan een niveau 4 opleiding.
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.