“Elk bedrijf kan een goede assistant business services gebruiken”
Wat doet een assistent business services?
Je hebt net een rustig weekend gehad. Te rustig, eigenlijk. Je staat te popelen om weer lekker aan de slag te gaan. Gelukkig staat er vandaag weer van alles op de planning: telefoontjes afhandelen, mails verwerken, de facturen van je collega’s controleren, nieuwe facturen opstellen, debiteuren in klaart brengen… Heerlijk, die afwisseling. Laat de week maar beginnen!
Als assistant business services draag je zorg voor alle financiële documenten bij een bedrijf. Dankzij jou is de boekhouding daardoor altijd op orde. Tot je taken behoren het opstellen van facturen, het verwerken van facturen in het systeem, en het bijhouden van de gehele financiële situatie. Dat is namelijk hard nodig om alles bij de Belastingdienst goed in te kunnen leveren.
Daarnaast beantwoord je telefoontjes, ontvang je bezoekers en voer je administratieve werkzaamheden uit. Ook de post valt onder jouw verantwoordelijkheid. En heeft iemand een vraag over de planning? Jij weet er alles van! Met andere woorden: jij bent de spin in het financiële web van de organisatie.
“Je leert veel over het vak, maar je werkt ook aan je houding en je vaardigheden”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je vindt het heerlijk om met cijfers in de weer te zijn.
- Je kunt goed samenwerken.
- Je werkt gestructureerd en nauwkeurig.
- Je vindt het leuk om met de computer te werken.
- Je behoudt altijd het overzicht.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo b
- Mbo entree
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.