fbpx
bol - Niveau 2

Assistant Business Services

Ben jij een kei in het ordenen en bijhouden van de financiën?

“Elk bedrijf kan een goede assistant business services gebruiken”

Wat doet een assistent business services?

Je hebt net een rustig weekend gehad. Te rustig, eigenlijk. Je staat te popelen om weer lekker aan de slag te gaan. Gelukkig staat er vandaag weer van alles op de planning: telefoontjes afhandelen, mails verwerken, de facturen van je collega’s controleren, nieuwe facturen opstellen, debiteuren in klaart brengen… Heerlijk, die afwisseling. Laat de week maar beginnen!

Als assistant business services draag je zorg voor alle financiële documenten bij een bedrijf. Dankzij jou is de boekhouding daardoor altijd op orde. Tot je taken behoren het opstellen van facturen, het verwerken van facturen in het systeem, en het bijhouden van de gehele financiële situatie. Dat is namelijk hard nodig om alles bij de Belastingdienst goed in te kunnen leveren.

Daarnaast beantwoord je telefoontjes, ontvang je bezoekers en voer je administratieve werkzaamheden uit. Ook de post valt onder jouw verantwoordelijkheid. En heeft iemand een vraag over de planning? Jij weet er alles van! Met andere woorden: jij bent de spin in het financiële web van de organisatie.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je voert financiële gegevens in de computer in.
 • Je verzorgt de post en beheert de planningen.
 • Je ontvangt bezoekers en je neemt de telefoon aan.
 • Je zorgt dat alle cijfers netjes en volledig zijn ingevuld in de systemen.

“Je leert veel over het vak, maar je werkt ook aan je houding en je vaardigheden” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het financieel-administratieve beroep op alle vlakken goed kennen. Daardoor weet je al wat je later kunt verwachten in de praktijk. In de tweede helft van het jaar loop je zelfs al twee dagen in de week stage op een administratieve afdeling van een bedrijf.

In het tweede jaar verdiep je je nog meer in het beroep en kies je een uitstroomprofiel. Naast de lessen op school doe je veel praktijkervaring op. Daardoor ben je helemaal klaar voor een prachtige financieel administratieve baan in de toekomst!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je vindt het heerlijk om met cijfers in de weer te zijn.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig.
 • Je vindt het leuk om met de computer te werken.
 • Je behoudt altijd het overzicht.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Niveau2Plus: opleidingen met iets extra’s

Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.

Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.

Crebonummer / opleiding 25724
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000