fbpx
bbl, bol - Niveau 1

Assistent Logistiek (entree)

Zorg jij er straks voor dat het magazijn helemaal op orde is?

“Er is veel vraag naar aanpakkers in de logistiek, zeker in deze regio!”

Wat doet een assistent logistiek?

Er is weer een vrachtwagen binnengekomen, vol met nieuwe producten. Daar weet jij wel raad mee! Samen met je collega’s help je bij het lossen en controleren van de lading. Heerlijk om zo actief bezig te zijn. O, en vergeet het rijden op de heftruck niet. Want iémand moet de producten toch naar de juiste opslag brengen? Echt een vak voor aanpakkers dit, zoals jij!

Als assistent logistiek werk je in het magazijn. Je werkzaamheden zijn heel divers. Wanneer producten in het magazijn of distributiecentrum binnenkomen, help je bijvoorbeeld bij het lossen en controleren van de goederen. Daarna maak je ze klaar voor opslag, en verplaats je de pallets naar de juiste plek in het magazijn. Verder help je bij het verzendklaar maken van producten. Je verzamelt de producten en helpt met het laden in de vrachtwagen.

Echt iets voor jou als je een beetje handig bent en graag collega’s helpt. Als assistent logistiek ben je namelijk een manusje van alles: superbelangrijk! Sterker nog: zonder jou zou het magazijn lang niet zo gesmeerd draaien. Toch?

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je bereidt het magazijnwerk voor.
 • Je helpt collega’s tijdens het werk.
 • Je laadt en lost producten.
 • Je verzamelt producten en controleert ze.
 • Je helpt met het draaiende houden van het magazijn.

“Deze praktische opleiding is een ideaal startpunt voor een baan in de logistiek”

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze entree-opleiding duurt een jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Een aantal dagen in de week loop je namelijk stage bij een logistiek bedrijf in de regio. Als je voor een bbl-traject kiest, volg je daar ook je theorievakken. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep en je werkzaamheden snel goed kennen. Na een jaar ben je helemaal klaar voor het échte werk!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Vakleer
 • Keuzevak
 • Mentoruur
 • Burgerschapsdagen

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 400 uur stage (bol) of 650 uur stage (bbl).

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

Uitstroomprofielen

In november stellen we een voorlopig studieadvies op. Twee maanden later volgt er een bindend studieadvies. Met het diploma kun je uitstromen naar alle niveau 2-opleidingen. Haal je het diploma niet? Dan ga je toch lekker aan het werk?

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je gaat graag met mensen om.
 • Je bent klantvriendelijk.
 • Je houdt ervan om actief bezig te zijn.
 • Je bent enthousiast.
 • Je kunt goed het overzicht houden.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

Om deze opleiding te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je 16 jaar of ouder zijn. En natuurlijk leren we je tijdens een kennismakingsgesprek graag wat beter kennen.

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Mbo niveau 2-opleidingen

Ook nog goed om te weten

Deze regio hoort bij de belangrijkste logistieke regio’s van Nederland. De kans is dus extra groot dat je een baan vindt die helemaal bij je past.

Wel vinden we een positieve houding ontzettend belangrijk. Dat betekent dat je open moet staan voor nieuwe kennis en vaardigheden om aan deze opleiding te beginnen.

Crebonummer / opleiding 25743
Niveau 1
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bbl, bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000