BBL opleidingen

BBL opleidingen

Bij ROC de Leijgraaf hebben we voor iedereen een toepasselijke bbl-opleiding. Bbl betekent Beroepsbegeleidende Leerweg. Wanneer je kiest voor een van de bbl-opleidingen van ROC ga je minstens 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf werken en ga je 1 dag per week naar school voor aanvullende theorie. Je bent dus vooral in de praktijk aan het leren

Wij als ROC de Leijgraaf zijn de meest ervaren praktijkopleider in de regio. Daarnaast hebben wij veel connecties in het regionale bedrijfsleven. Zo kun je snel aan de slag en je kennis verbreden of je competenties verbeteren. We zien ons als de partner in opleiden. De bbl-opleidingen sluiten daar naadloos bij aan. Wil jij een van de bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf volgen in Veghel, Oss of Cuijk?

Bbl-opleidingen ROC de Leijgraaf

De bbl-opleidingen van ROC de Leijgraaf zijn opgedeeld in onderwijsafdelingen. Welke onderwijsafdeling past het beste bij jou?

Mens & Maatschappij

De onderwijsafdeling Mens & Maatschappij bestaat voornamelijk uit bbl-opleidingen in de zorg. Wil jij graag een mbo-opleiding volgen in de zorg, dan kunnen onderstaande bbl-opleidingen goed passen bij jou.

Voor het volgen van een van deze bbl-opleidingen zorg je ervoor dat je je goed georiënteerd hebt. We hebben daarom een stappenplan voor je uitgewerkt:

 1. Zoek een erkend leerbedrijf. Je gaat 4 dagen per week aan het werk, dus moet je solliciteren bij het erkend leerbedrijf. We helpen je een handje met alle mogelijke leerbedrijven in de zorg en de vacatures op Brabantzorg.net.
 2. Bekijk alle bbl-opleidingen in de onderwijsafdeling Mens & Maatschappij nauwkeurig en lees de veelgestelde vragen.
 3. Bezoek eens een van de open dagen en open avonden van ROC de Leijgraaf.
 4. Heb je een leerbedrijf gevonden, dan moet deze je aanmelden voor de opleiding.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot de onderwijsafdeling Mens & Maatschappij, lees dan de veelgestelde vragen of stel je vraag via zorgbedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl. Je eigen direct aanmelden voor een mbo-opleiding bij ROC de Leijgraaf kan door middel van het online aanmeldingsformulier of via de website.

Economie & Bedrijf

De bbl-opleidingen in de onderwijsafdeling Economie & Bedrijf zijn bestemd voor jou wanneer je iets wil gaan doen op het gebied van commercie, logistiek, administratie, handel of veiligheid. Past een van onderstaande bbl-opleidingen bij jou?

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar economiebedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl of telefonisch contact opnemen met Arna de Veer (088 017 7180). Aanmelden voor de gewenste mbo-opleiding van ROC de Leijgraaf kan online.

Horeca & Toerisme

Wil jij graag 4 dagen werken in de horeca en 1 dag aanvullende theorie leren op school? ROC de Leijgraaf heeft dan dé bbl-opleidingen in de horeca en toerisme. Als gastheer/gastvrouw of als kok leer jij in de praktijk de fijne kneepjes van het vak en ga je maar 1 dag naar school. Welke roc-opleiding voor mbo past bij jou?

Wil je meer weten over een van bovenstaande bbl-opleiding? Stel jou vraag via horecabedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl en wij helpen jou graag verder. Indien je al overtuigd bent van een van de bbl-opleidingen kun je je aanmelden via het online aanmeldformulier of via de website.

Techniek & Samenleving

Wil jij al werkend een opleiding technicus volgen op het mbo? ROC de Leijgraaf heeft voor jou bbl-opleidingen voor een aantal werkgebied. Vind de mbo-opleiding in het werkgebied dat bij jou past.

Voor alle bbl-opleidingen moet je een passende leerbaan vinden bij een erkend leerbedrijf. Om je vast een handje op weg te helpen adviseren we je een kijkje te nemen op Stagemarkt.nl.

Alle vragen met betrekking tot bbl-opleidingen in de onderwijsafdeling Techniek & Samenleving kun je stellen aan Jan Klein Hulze. Telefonisch is hij bereikbaar via 088 017 84 58 of 06 21 48 94 64 en per mail via jan.kleinhulze@leijgraaf.nl of techniekbedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl.

Wil jij je meteen voor een roc-opleiding bbl aanmelden, vul dan het online aanmeldformulier in of meld je online aan.

Verschil bbl en bol

Wat is het verschil tussen bbl en bol? Bij een bbl-opleiding combineer je werken met leren. De opleiding is gericht op de praktijk. Je bent 3 à 4 dagen per week aan het werk op een leerwerkplek en gaat 1 dag per week naar school. Bij een bol-opleiding ben je de meeste tijd op school (gemiddeld 5 dagen per week). De opleiding is gericht op theorie en zelfstudie. Daarnaast loop je wel stage en voer je praktijkopdrachten uit, maar in principe ben je vooral theoretisch aan het leren.

Wanneer je een keuze maakt tussen het volgen van een bbl-opleiding en een bol-opleiding moet je goed weten wat het meest bij je past. Ben je iemand die graag aan het werk is en al doende leert, dan past een bbl-opleiding beter bij je. Wil je liever naar school waar we je de theorie overbrengen, dan kun je beter kiezen voor een bol-opleiding. Hoe dan ook, ROC de Leijgraaf heeft voor jou diverse bol- en bbl-opleidingen. Kijk snel naar het overzicht van al onze opleidingen.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.