Commerciële patisserie opleiding bbl niveau 4
Wil je als zelfstandig werkend kok jouw vakgebied uitbreiden, ben je werkzaam in de horeca en wil je patisserie toevoegen aan jouw werkervaring of wil je van jouw hobby je beroep maken?

Commerciële patisserie opleiding bbl niveau 4

 • BBL-opleiding niveau 4
 • 1-jarige opleiding
 • Leslocatie: Cuijk

Deel deze pagina:

Ook interessant:

› ga naar het overzicht

Afkortingen
 • bol betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent de hele week onderwijs volgen.
 • bbl betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren.

› Alle afkortingen en woorden

Wat is patisserie?

Bij patisserie gaat het er om producten te maken die niet alleen een genot zijn voor de smaakpapillen, maar ook fantastisch zijn om naar te kijken. Het woord patisserie is afkomstig uit België en afgeleid van het woord suiker. Vandaar dat een patissier ook weleens een suikerbakker wordt genoemd. Het vak patisserie sluit uitstekend aan bij onze huidige koksopleiding. Want bij een dessert is dit specialistische werk prima toepasbaar. Maar ook op diverse andere vakgebieden is de kennis van een patissier van grote meerwaarde.

De Leijgraaf sluit aan bij de wensen vanuit de arbeidsmarkt. Het aanbieden van de opleiding Patisserie is daar een mooi voorbeeld van.

Caroline, aankomend Patissier

Ontwikkel jezelf

Wil je als zelfstandig werkend kok jouw vakgebied uitbreiden, ben je werkzaam in de horeca en wil je patisserie toevoegen aan jouw werkervaring of wil je van jouw hobby je beroep maken? Schrijf je dan in voor deze patisserie opleiding. Ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in jouw carrière is deze patisserie opleiding een prima keuze. Je kunt met het certificaat patissier bijvoorbeeld aan de slag bij exclusieve patissierwinkels, een ambachtelijke banketbakkerij, restaurants en party- en cateringbedrijven.

Interesses en vaardigheden

 • Je bent creatief en innoverend.
 • Je bent flexibel en kunt goed improviseren.
 • Je kunt je prima verplaatsen in een ander
 • Je bent een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel

De opleiding in het kort

Tijdens de opleiding patisserie komen in 7 modules van elk 5 weken alle specialiteiten van dit bijzondere vakgebied aan de orde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deegbereiding, biscuits en vulling, chocolade, desserts, ijsbereiding en diverse andere patisserie specialiteiten. Elke module start met een masterclass door een zeer ervaren patissier. Hiermee geven we de juiste inspiratie om optimaal gemotiveerd aan de volgende module te beginnen. 

Modules

Deze 1-jarige opleiding bestaat uit 7 modules van elk 5 weken:

 • Module 1 – Deegbereidingen; We starten met het onderdeel over o.a. beslag en deegsoorten, crème en schuimsoorten, kook en korstdegen, fonceren, taarten en gebak.
 • Module 2 - Biscuits en crèmes; Met aandacht voor eindproducten voor o.a. taarten, petit fours en frivolitees.
 • Module 3 - Chocolade; We verdiepen ons in deze module in het maken van showstuk, decoraties en bonbons.
 • Module 4 - Sierwerk; Denk hierbij aan bruidstaarten, themataarten en andere blikvangers.
 • Module 5 - IJsbereidingen; Hierbij maken we o.a. roomijs, sorbetijs, ijstaart, parfait, granite.
 • Module 6 - Patisserie en desserts; In deze module leer je hoe alle geleerde technieken toepasbaar zijn voor desserts.
 • Module 7 - Patisseriespecialiteiten; Bij Patisserie gaat het ook om kennis van diëten en alternatieven zoals desserts, kaas, gastronomie en innovatieve en internationale desserts.

Leslocaties op onderstaande locaties wordt de opleiding aangeboden

Voor wie is het interessant?

Ben je creatief, innoverend, flexibel, kun je goed improviseren en ben ujegedreven? Dan is deze patisserie opleiding wat voor jou. Belangrijk bij het vervaardigen van patisserieproducten is eveneens zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken. 

Opleidingsgegevens

Leerweg: bbl Crebocode: 23086
Niveau: 4 Beroepsrichting: Horeca & Toersime
Aantal leerjaren: 1 Locaties:  Cuijk, Jan van Cuijkstraat 52

Kosten

 • De kosten per module bedragen €495,-. Bij aanmelding voor alle zeven modules is de laatste module gratis en betaal je er dus slechts zes.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden voor de opleiding is mogelijk door het aanmeldformulier (download hier) ingevuld te mailen naar het secretariaat van Economie & Bedrijf via secretariaatEB-HT@leijgraaf.nl.  

LET OP:

Digitaal aanmelden is niet mogelijk. 

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Wij wensen je veel succes bij het maken van een keuze. Mocht je toch extra informatie willen hebben of iemand willen spreken, neem contact op. Wij helpen je graag verder.

Stel een vraag via het formulier
of bel met Tel. 088 - 017 00 00

Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.