Logistiek medewerker bbl niveau 2

Weet jij alle artikelen te vinden in het magazijn?

Omschrijving

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker bbl niveau 2 wordt de positie van het magazijn in het bedrijf uitgelegd. Je leert de verschillende processen binnen het magazijn en de daarbij horende specifieke activiteiten. Je leert omgaan met goederen van verschillende aard onder verschillende omstandigheden. Tevens leer je verschillende transportmiddelen herkennen en voor de juiste activiteit in te zetten. Daarnaast wordt er ruim aandacht besteed aan de veiligheid, onderlinge communicatie en de beroepshouding. 

Doelgroep

Je bent werkzaam in een magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels - en transportsector. Je hebt vooral uitvoerende taken, waaronder het lossen, controleren, inslaan, inventariseren, verzamelen en verzend gereed maken van de goederen. Het verplaatsen, sorteren, stickeren en ompakken van de goederen zijn andere werkzaamheden die je uitvoert. Je werkt in de meeste gevallen met geautomatiseerde systemen en je maakt gebruik van interne transportmiddelen, zowel handbediend als gemotoriseerd. Voor een aantal transportmiddelen is een certificaat, diploma of rijbewijs nodig. Je werkt zelfstandig binnen een team, aangestuurd door de leidinggevende. Je werkt nauwgezet, kan goed communiceren, meedenken met de klant en je hebt een commerciële en resultaatgerichte instelling. Binnen het magazijn of productiebedrijf is het belangrijk om de verschillende goederenstromen goed op elkaar af te stemmen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt het magazijn of productiebedrijf afhankelijk van de soort goederen ingericht en wordt gebruik gemaakt van verschillende opslag  - en transportmiddelen. Het magazijn is een dynamische omgeving waar de goederen snel, accuraat en veilig verwerkt moeten worden, zodat deze zo snel mogelijk naar de klant verstuurd kunnen worden.

Inhoud opleiding

 • Goederen ontvangen, controleren en opslaan
 • Goederen verzamelen en verzendklaar maken
 • Handelingen op producten uitvoeren
 • De voorraad inventariseren
 • Eenvoudige administratieve handelingen uitvoeren
 • Instructies, procedures en bedrijfs - en veiligheidsvoorschriften opvolgen
 • Materialen en middelen effectief en verantwoord gebruiken
 • De juiste prioriteiten stellen
 • Zelfstandig werken, maar ook goed functioneren binnen een team
 • Omgaan met collega's uit verschillende culturen en landen

Je bent fit en hebt een goede fysieke gesteldheid. Je werkt gestructureerd en precies. 

Tijdens de opleiding wordt er naast bovenstaande processen ook gewerkt aan vakdeskundigheid op het gebied van Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde en algemeen maatschappelijk functioneren.

Duur opleiding

De opleiding heeft een opleidingsduur van 2 jaar.

Gewenste vooropleiding

Voor deze opleiding ben je in het bezit van een vbo - diploma op B niveau, of een vmbo - diploma met de basisberoepsgerichte leerweg, lts/mavo of die van assistent logistiek medewerker. Een intakegesprek hoort tot de toelatingsprocedure.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en wensen vanuit het bedrijf. 

Locatie

Deze opleiding wordt georganiseerd voor een groep deelnemers. Dit kan van het bedrijf zijn waar je werkt, maar kan ook een combinatie zijn van werknemers uit verschillende bedrijven. De lessen kunnen plaatsvinden op een locatie van De Leijgraaf, maar het kan ook binnen het bedrijf waar je zelf werkzaam bent. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden. 

Diploma/Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma Logistiek medewerker niveau 2. 

Vervolgopleiding

Met een diploma Logistiek medewerker niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding Logistiek teamleider niveau 3 of planner wegtransport.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar economiebedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl.

Zijn nog niet al je vragen beantwoord? Neem dan contact op met Arna de Veer, 
088 017 7180, arna.veer@leijgraaf.nl.


Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 30

  May

  Hemelvaart
 • 04

  Jun

  Suikerfeest
 • 10

  Jun

  2e Pinksterdag
 • 15

  Jul

  Zomervakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.