Logistiek supervisor bbl niveau 4

Ben je goed in het maken van beleid? Beschik jij over supervisie? Dan is de opleiding logistiek supervisor iets voor jou.

Omschrijving

Tijdens de opleiding Logistiek supervisor bbl niveau 4 wordt de positie van het magazijn binnen de totale keten uitgelegd. Je leert de verschillende aspecten van het inrichten van het magazijn en de processen, hierbij is onder andere aandacht voor de lay-out, routing, werkwijzen, de werkmethoden en het gebruik van hulpmiddelen. Daarnaast komen personeels, financieel - en marketingmanagement aan de orde. Tevens leer je de verschillende wettelijke kaders en voorschriften. 

Doelgroep

Je bent werkzaam in een magazijn van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels - en transportsector. Je werkzaamheden met betrekking tot het logistieke beleid betreffen onder meer; voorstellen doen voor het afdelingsplan en afdelingsbudget en het ontwikkelen van verbetervoorstellen. Je stuurt teamleiders en medewerkers aan die de logistieke processen uitvoeren van ontvangst tot opslag, verzending van goederen en het beheer ervan. Hierover rapporteer je aan de leidinggevende. Met betrekking tot het aansturen van de logistieke processen bewaak je onder meer de voortgang van de processen, stuurt werkzaamheden aan, organiseert werkoverleg en ziet erop toe dat hulpmiddelen, materialen en de inventaris goed functioneren en aan de eisen voldoen. Met betrekking tot het uitvoeren van het personeelsbeleid bestaan de werkzaamheden uit het adviseren over de personeelsbehoefte, het werven en selecteren van personeel en het begeleiden en beoordelen van personeel. Ten aanzien van het onderhouden van zakelijke contacten bestaan de werkzaamheden uit het beheren van relaties, het afsluiten van contracten en het afhandelen van klachten. Je hebt een aansturende rol en werkt onder verantwoordelijkheid van de logistiek manager of een directeur.

Inhoud opleiding

 • Input leveren voor het logistieke beleid
 • Het logistieke beleid uitvoeren
 • De logistieke processen aansturen, bewaken en administreren
 • De medewerkers begeleiden en beoordelen
 • Medewerkers werven en selecteren
 • Zakelijke contacten onderhouden

Je hebt een professionele, resultaatgerichte instelling, stelt hoge eisen en handelt daarnaar. Je initieert samenwerking en laat een stimulerende en motiverende beroepshouding zien in de omgang met klanten, leveranciers, logistieke dienstverleners, medewerkers en collega's. je bent sociaalvaardig, flexibel en assertief. Je komt afspraken na en vindt goede logistieke dienstverlening heel belangrijk.

Tijdens de opleiding wordt er naast bovenstaande processen ook gewerkt aan vakdeskundigheid op het gebied van Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde en algemeen maatschappelijk functioneren.

Duur opleiding

De opleiding heeft een opleidingsduur van 3 jaar.

Gewenste vooropleiding

Voor deze opleiding ben je in het bezit van een vmbo - diploma met de kaderberoepsgerichte -, gemengde - of theoretische leerwerg, lts/mavo, overgangsbewijs havo/vwo 3-4,  of een diploma van Logistiek teamleider niveau 3. Een intakegesprek hoort tot de toelatingsprocedure.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en wensen vanuit het bedrijf. 

Locatie

Deze opleiding wordt georganiseerd voor een groep deelnemers. Dit kan van het bedrijf zijn waar je werkt, maar kan ook een combinatie zijn van werknemers uit  verschillende bedrijven. De lessen kunnen plaatsvinden op een locatie van De Leijgraaf, maar het kan ook binnen het bedrijf waar je zelf werkzaam bent. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden. 

Diploma/Certificaat

Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma Logistiek supervisor niveau 4.  

Vervolgopleiding

Met een diploma Logistiek supervisor kun je doorstromen naar het hbo: economische en logistieke richting.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar economiebedrijfsopleidingen@leijgraaf.nl.

Zijn nog niet al je vragen beantwoord? Neem dan contact op met Arna de Veer, 
088 017 7180, 
arna.veer@leijgraaf.nl.


Direct aanmelden

Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Dan kun je je al alvast aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina:

Kalender

 • 30

  May

  Hemelvaart
 • 04

  Jun

  Suikerfeest
 • 10

  Jun

  2e Pinksterdag
 • 15

  Jul

  Zomervakantie

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.